Maak je eerste handgemaakte trui met deze 10 eenvoudige haak- en breipatronen voor beginners!

Als beginnende haakster of breister hou je je vaak bezig met mutsen en sjaals. Op onze website vind je hiervoor veel ideeën, tijdschriften en patronen. Deze patronen zijn vaak snel en eenvoudig te maken met dikke garens en grote haak- en breinaalden, ideaal voor beginners. Maar wat dacht je van een handgemaakte trui? Ook voor beginners hebben we talloze patronen voor het maken van de allereerste trui. In deze blog delen we 10 eenvoudige gehaakte en gebreide truien voor beginners en gevorderden. Pas op, het werkt verslavend: eenmaal begonnen wil je ze allemaal maken!

handgemaakte truien met Katia

Handgemaakte truien voor beginners

1.
Simpel hoeft niet saai te zijn, zoals deze eenvoudige en leuke maxi-trui. Voor beginners hebben we een stap-voor-stap video op YouTube. Je hoeft alleen maar de basis breisteken te kennen. De trui wordt gemaakt met grote naalden en dik garen (Katia Ingenious Big) en breit heerlijk snel weg. Draag je eigen gemaakte trui deze winter met trots!

Kleurentrend

2.
Hopelijk brengt deze foto de schoonheid, zachtheid en het lichte gewicht van deze trui goed over. Voor deze trui heb je maar 2 Setakid Moda cakes nodig, een nieuw garen in onze Concept by Katia collectie. Deze mooie combinatie van mohair, zijde, wol en viscose is verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. Download het gratis patroon op onze website en brei deze trui op rondbreinaalden van 9mm. Je eerste 100% luxe handgemaakte trui! 

Handgemaakte trui voor beginners met Katia setakid moda 3.
Katia Shadow is een eenvoudig garen om mee te haken en breien dankzij de dikte en compositie. Shadow is beschikbaar in prachtige kleuren die soepel overlopen in elkaar. Goed nieuws: dit populaire garen is nu beschikbaar in nieuwe kleuren! Brei deze korte trui met slechts 4 bollen.

Handgemaakte trui voor beginners met Katia Shadow

Printjes

4.
Schotse ruiten raken nooit uit de mode. Normaal gesproken zou je voor dit soort ontwerpen van kleur moeten veranderen en de jacquardsteek beheersen. Bij deze trui hoeft dat niet! Het is gemaakt met ons speciale ‘planned pooling‘ garen Katia Magic Diamonds Flash. Het enige dat je hoeft te doen, is recht en averecht breien. Het effect met de ruiten krijg je vanzelf.

Handgemaakte planned pooling trui met Katia magic diamonds 5.
Maak van elk basispatroon een prachtig kledingstuk met onze Perfect Cycle garens. Deze garens hebben iedere een uniek kleurverloop waarbij je niet van kleur hoeft te veranderen. Zoals deze asymmetrische trui met print, gebreid met 3 bollen Melody Jacquard Print. Zo makkelijk kan het zijn!

Handgemaakte jacquard trui met Katia easy jacquard print 6.
Ook deze trui maak je moeiteloos met slechts 2 bollen Katia Easy Jacquard. Een prachtige trui met jacquardmotief zonder van kleur te hoeven wisselen! 

Handgemaakte jacquard trui met Katia easy jacquard

Simpele gehaakte truien

7.
Als je meer van het haken bent, dan is deze trui gemaakt met Azteca Degradé iets voor jou. Je hoeft alleen maar te weten hoe je stokjes, vasten en lossen haakt. Verder zijn er ook geen meerderingen of minderingen.. zo eenvoudig kan het zijn!

Handgemaakte trui met Katia Azteca Degrade 8.
Als je het leuk vindt om granny squares te haken, dan is deze trui echt iets voor jou! Haak een oversized trui met granny squares. Leuk om te maken, uniek om te dragen!

Handgemaakte granny square trui met Katia merino aran 9.
Als je een eenvoudige ‘open lace‘ steek wil proberen, probeer dan deze elegante gehaakte trui met Tencel-Merino. Geschikt voor elke gelegenheid! Vergroot je haakvaardigheden met deze prachtige diagonale haaksteek.

Gehaakte trui voor beginners met Katia Tencel Merino

Of liever zonder mouwen?

10.
Waag je je liever nog niet aan mouwen, dan is deze gebreide top zonder mouwen een leuk project om aan te werken. Voor dit mouwloze vest heb je slechts 2 bollen Katia Twisted Paint nodig. Het zijn 2 rechte lappen waarvan je de zijkanten op elkaar naait. Mocht je je hierna wat verzekerder voelen, kan je altijd nog een nieuw project met mouwen zoeken. Geniet van je vooruitgang, verras jezelf en maak je eerste handgemaakte trui met Katia!

Gehaakt vest voor beginners met Katia Twisted Paint