Eenvoudige truien 🧶 Maak je eerste handgemaakte trui in 2024!

2 januari, 2024

Ben je onlangs begonnen met leren breien of haken? Dan staat er waarschijnlijk een muts of sjaal op je to do list. Maar wat dacht je van een handgemaakte trui? Wij willen je motiveren om in 2024 je eerste trui te breien of haken! Als je denkt dat dit een moeilijk project is… dan hebben wij goed nieuws. In deze blog vind je eenvoudige truien voor beginners. Zorg dat je naalden klaar hebt liggen, want als je eenmaal je eerste trui hebt gemaakt, wil je ze allemaal maken!

Eenvoudige truien 🧶 Maak je eerste handgemaakte trui in 2024!

Eenvoudige truien voor beginners

Eenvoudige truien 🧶 Maak je eerste handgemaakte trui in 2024!

1. Kleurvakken

Eenvoudig hoeft niet saai te zijn! Zoals deze eenvoudige en leuke trui met kleurvlakken. Bovendien is er een video-tutorial die je kunt volgen. Je hoeft alleen maar de basissteken te kennen. Met behulp van grote naalden en een paar bollen WOW Chunky en WOW Fluffy brei je zo je eerste trui. Voel je deze winter trots om de wereld te vertellen dat de trui die je draagt door jou met de hand is gemaakt.

2. Textuur

Creëer gelaagde outfits met deze crop top trui die van boven naar beneden wordt gebreid met Funk van Katia. De unieke textuur en kleurveranderingen van het garen zorgen voor prachtige vintage-geïnspireerde stukken met een moderne twist.

3. Retro is in

Combineer retro en modern met deze veelkleurige trui met textuurdetails uit het tijdschrift Katia Sport 115. De hoge hals en het onregelmatige tonale effect maken het uniek. Brei vintage kledingstukken met Katia Funk voor ongelooflijke resultaten.

Eenvoudige gehaakte truien

4. Gekleurde truien

Als je net leert haken, is deze trui iets voor jou. Gebruik Hiro Merinowol en ambachtelijk zijdegaren om een veelkleurig kledingstuk te creëren met een flatterende V-hals en Japanse mouwen. Je hoeft alleen stokjes, vasten en losse te kennen. 

5. Oversized truien

Download ons gratis patroon voor een oversized gehaakte maxi-trui met Kirei en Kirei Color! Door de pofmouwen met koordjes bij de manchetten kun je deze naar eigen wens verstellen. Als je bij Team Granny Square zit, dan is deze gehaakte trui iets voor jou!

6. Granny squares

Maak eenvoudig een granny square trui. Je hebt alleen dit gratis patroon en Katia Instagranny nodig, een garen dat bij elke ronde van de granny square automatisch van kleur verandert.

Wij ♥ houden van wol

Liefde en wol, wol en liefde… De volgorde maakt niet uit als je ze samen gebruikt! Uit die combinatie komen creaties voort zoals deze truien gebreid met Katia Love Wool. Voel de warmte en zachtheid van Love Wool en een paar XL breinaalden.

Bij twijfel: begin met een slipover

Als je nog steeds niet overtuigd bent om je eerste trui te breien of haken, overweeg dan een slipover te maken. Verras iedereen met het Jeanne maxi gehaakte vest! Dit patroon ontworpen door @studioceliahoste leert je hoe je een gehaakt vest maakt met dik WOW! Chunky garen. Maak hem in neon- of pastelkleuren en zie er spectaculair uit!