5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

29 december, 2023

Over een paar dagen loopt het jaar ten einde, en dit is het perfecte moment om een aantal doelen en uitdagingen te stellen voor onze naaipassie. Hier vind je 5 creatieve voornemens voor het nieuwe jaar om van 2024 een jaar vol creativiteit te maken vol met stoffen en nieuwe technieken!

5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

1. Durf nieuwe naaiprojecten te maken

Durf in 2024 uit je comfortzone te stappen. Als je altijd al kleding hebt genaaid, waarom probeer je dan niet wat accessoires? Of als je een expert bent in het maken van kussens en gordijnen, probeer dan een kledingstuk te maken dat je nog nooit eerder hebt gemaakt. Bij Katia Fabrics bieden we een breed scala aan naaipatronen en stoffen aan waarmee je nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken.

5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

 

2. Perfectioneer een naaitechniek

We hebben allemaal een naaitechniek die we uitdagend vinden. Stel jezelf dit jaar de uitdaging. Of je nu onzichtbare ritsen leert naaien, knoopsgaten perfectioneert of zelfs de wereld van patchwork durft te proberen: dit is jouw jaar om te schitteren. Bij Katia hebben we een online academy met talloze tutorials waar je alles kunt leren en beheersen wat je nodig hebt, niet alleen naaien, maar ook andere technieken zoals breien, haken of macramé.

5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

3. Neem deel aan een naaigemeenschap

Naaien kan een eenzame bezigheid zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sluit je aan bij een community, online of lokaal. Neem deel aan naai-uitdagingen, wissel advies uit en deel je creaties. Op de Katia Fabrics Instagram vind je een actieve community.

Sluit je aan bij onze Facebook-groep Sew-Along Katia Fabrics en ervaar het plezier van naaien samen met enthousiaste naaisters van over de hele wereld. In deze groep stellen we naaiprojecten voor om samen met naailiefhebbers van over de hele wereld te naaien. Voor 2024 plannen we veel SAL’s (sew-alongs), zoals een naaidoos, projecttas, handtas, rugzak en accessoires. Doe je mee?

5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

4. Zet in op duurzaamheid

Duurzaam naaien is meer dan een trend, het is een noodzaak. In 2024 stellen we een uitdaging voor om de plasticconsumptie in het dagelijks leven terug te dringen. We hebben in samenwerking met @nairamkitty een Zero Waste Challenge Kit gecreëerd. Wij nodigen je uit om deel uit te maken van deze beweging en met je eigen twee handen 11 naaiprojecten te maken en je dagelijkse gebruik van plastic aanzienlijk te verminderen. Elk project dat je maakt is een moedige stap op weg naar een schonere en gezondere planeet. De kit is zeer binnenkort beschikbaar op onze website en in de Katia-winkels.

5. Besteed tijd aan leren

Of het nu via boeken, tijdschriften, blogs of video-tutorials is, besteed elke week tijd aan het leren van iets nieuws over naaien. Het kan een techniek zijn, advies over stoffen of zelfs modegeschiedenis. Kennis is macht! Op ons YouTube-kanaal vind je eindeloze video-tutorials waarvan we zeker weten dat ze je zullen helpen nog veel meer te leren.

5 creatieve voornemens voor 2024 🪡🧵✂️

We hopen dat deze 5 creatieve voornemens voor het nieuwe jaar je inspireren en motiveren. Vergeet niet dat we bij Katia Fabrics er zijn om je bij elke steek te ondersteunen, want als je erover kunt dromen, kan je het ook naaien.

We hopen dat het nieuwe jaar vol succesvolle projecten en veel creativiteit zal zijn!