Ontdek de gerecyclede stoffen van Katia Fabrics en creëer milieuvriendelijke mode 🌍💚

12 mei, 2023

Steeds meer makers willen de bron kennen van de vezels die worden gebruikt om stoffen te maken. Iets waar we bij Katia Fabrics rekening mee houden. Als jij ook geïnteresseerd bent in het creëren van je eigen milieuvriendelijke mode, ontdek dan de gerecyclede stoffen van Katia Fabrics om je eigen duurzame garderobe te creëren.

Ontdek de gerecycleerde stoffen van Katia Fabrics en creëer milieuvriendelijke mode 🌍💚

Gerecyclede stoffen van Katia Fabrics

Als je je eigen kleding naait of breit, dan maak je al deel uit van duurzame mode! Je maakt kledingstukken voor jezelf en je gezin met materialen van de beste kwaliteit in je eigen tempo, zonder haast. Kies voor een minimalistische kledingkast waarbij kwaliteit boven kwantiteit gaat. Zet in op kleding van natuurlijke oorsprong, gemaakt van gerecyclede materialen die goed zijn voor het milieu en voor mensen. Voel de voldoening van het dragen van je eigen creaties!

Driekleurige geruite gerecyclede stof

De Recycled Vichy Tricolor gingham-stof bevat 50% gerecycled katoen in zijn samenstelling. De ruitjes doen denken aan het welbekende lumberjack ontwerp. Naai overhemden, topjes, rokken en broeken voor baby´s, kinderen of volwassenen met deze mooie geruite stof van Katia Fabrics.

Ribbed knit stof

Een rondgebreide stof met verticale rib, waarvan de textuur doet denken aan corduroy stoffen. Ribbed Recycled Knit is een superelastische stof met meer dan 50% gerecycled polyester. Het voelt heel zacht aan en valt prachtig dankzij de viscose die in de samenstelling zijn verwerkt. Met deze elastische stof van Katia Fabrics creëer je warme en comfortabele kledingstukken voor baby´s, kinderen en volwassenen, zoals broeken, rompertjes of jurken.

Fleece knit stoffen

Recycled Brushed Jersey is een rondgebreide stof, licht gekaard aan de buitenkant, waardoor het uitzonderlijk zacht aanvoelt. Deze lichtgewicht en zachte jerseystof is ideaal om T-shirts, rompers, broeken of truien te naaien. Hieronder vind je een video tutorial voor het naaien van een trui.

Gerecycleerde canvas stoffen

Effen kleuren canvas stoffen

Recycled Canvas is een stof gemaakt van plastic flessen (13%) en pre-consumer gerecycled katoen (84%). Een rustieke, natuurlijke stof die zacht en resistent is, ideaal voor woonaccessoires, rugzakken en andere accessoires zoals deze tas met bijpassende minitas om mee te nemen naar het strand of zwembad.

Gerecycled denim in canvasstijl

Twill-stof gemaakt van gerecycled denim na consumptie, dat wil zeggen textielafvalproducten. Jeans Gerecycled canvas is de perfecte duurzame optie om woonaccessoires te maken, zoals kussens, tafelkleden, maar ook accessoires zoals handtassen, rugzakken of tassen. Je vindt de stof in een effen kleur of deze mooie etnische print.

Gerecycled canvas met print

Deze canvasstof is gemaakt van plastic flessen (13%) en pre-consumer gerecycled katoen (84%). Gerecycled canvas print is een rustieke, natuurlijke stof die zacht en resistent is, ideaal voor tafelkleden, kussens en gordijnen. Verkrijgbaar in twee verschillende prints: met bladeren en takken met oranje tinten en een gestreepte print.

Gerecycled dun canvas

Een geruite canvas in oranje en blauwe tinten. De samenstelling bestaat voor meer dan 50% uit gerecycled katoen. Dit is een vergelijkbare stof als de originele canvasstof van Katia Fabrics, maar dan iets lichter. Perfect voor de woning zoals tafelkleden, kussenhoezen en gordijnen.

We hopen dat deze gerecyclede stoffen van Katia Fabrics je aanmoedigen om je eigen duurzame mode te maken. We willen je bedanken voor het naaien met onze stoffen en voor het kiezen van onze milieuvriendelijke en duurzame opties. Dankzij jouw keuzes als gewetensvolle naaister is het mogelijk om op weg te gaan naar een duurzamere consumptie en een milieuvriendelijkere productie.