Naai een gevlochten kerstkrans

24 november, 2023

De kerst staat voor de deur en er is geen betere manier om dit te vieren dan met deze schattige gevlochten kerstkrans. Dit DIY-project is een leuke en creatieve manier om je huis te versieren en een kerstsfeer te creëren. Volg de eenvoudige stappen die@silvia.creativa je laat zien in de video-tutorial en maak een prachtige gevlochten kerstkrans die je voordeur of woning zal opfleuren.

Naai een gevlochten kerstkrans

Dit kerstproject is te vinden in ons gratis e-book met 42 DIY kerstprojecten. Ons nieuwe digitale tijdschrift met 42 projecten voor kerstdecoratie, zoals macramé, breien, haken, naaien, borduren en tuften. Deel deze kerst speciale momenten met je dierbaren door met garen en stoffen te spelen en je woning als gezin te versieren met een inrichting die 100% bij jullie past. #ThisXmasBeMorePresent.

Zo maak je een gevlochten kerstkrans

De stapsgewijze instructies voor het naaien van deze gevlochten stoffen krans zijn gemaakt door Silvia (@silvia.creativa), een creatieve en artistieke naaister met een passie voor het verkennen van nieuwe technieken en materialen.

“Mijn naam is Silvia Bernal, hoewel ik op sociale media bekend sta als Silvia Creativa. Ik ben 30 jaar oud, ik kom uit Chipiona, een klein dorpje in Cádiz, ik heb bedrijfskunde gestudeerd en werk als administratief assistent.

In mijn vrije tijd houd ik van fotografie, schilderen, naaien, borduren en allerlei soorten handwerk. Ontdekken wat ik met mijn eigen twee handen kan maken, maakt mij ongelooflijk gelukkig. Zo kwam ik op het idee om een YouTube-kanaal te creëren om mensen met dezelfde interesses te leren naaien en knutselen, om ze te laten zien hoe ze prachtige dingen kunnen maken. Op mijn YouTube-kanaal vind je naai- en knutseltutorials die eenvoudig te begrijpen zijn en stap-voor-stap instructies bevatten, zodat iedereen zonder enige ervaring deze kan volgen. In deze tutorials leer ik mensen hoe ze accessoires voor volwassenen, baby´s en hun woning kunnen maken, evenals unieke kado´s.”

Naai een gevlochten kerstkrans

Materialen

Om deze gevlochten krans te maken, heb je alleen maar stof en vulling nodig. Volg deze stapsgewijze instructies en je zult zien hoe eenvoudig het is.

Naai een gevlochten kerstkrans

Voor de krans:

 1. Knip eerst 3 stukken popelinestof met dezelfde afmetingen, 1 m x 12 cm. Je kunt dezelfde stof gebruiken of verschillende kleuren of prints.
 2. Naai een van de stukken langs de zijkant en keer het met de goede kant naar buiten, zodat de naad aan de binnenkant zit. Herhaal deze stap met de andere twee stukken en vorm drie stroken stof.
 3. Vul vervolgens elk van de stoffen stroken.
 4. Speld de drie stroken voorzichtig aan elkaar vast aan het begin en het einde.
 5. Naai het begin en het einde van de vlecht aan elkaar en vorm een cirkel.
 6. Bedek de verbinding met een strook stof zodat deze er mooier uitziet. Voeg aan de achterkant een stukje lint of strook stof toe om de krans mee op te hangen.

Naai een gevlochten kerstkrans

Voor de boog:

 1. Knip een stuk stof van 12 x 55 cm en een kleiner stuk van 7 x 3 cm.
 2. Vouw de langere strook in de breedte dubbel met de goede kanten naar elkaar toe en speld vast. Om de hoeken vorm te geven, meet ongeveer 4 cm vanaf de ene kant naar binnen, trek een diagonale lijn naar de hoek en knip deze uit.
 3. Naai langs de hele rand van dit stuk en laat een opening vrij om het binnenstebuiten te keren. Keer na het naaien binnenstebuiten zodat de goede kant van de stof aan de buitenkant is en sluit de opening.
 4. Neem het smalle strookje en vouw de uiteinden naar binnen.
 5. Vorm de strik met de grotere strook, maak enkele vouwen en wikkel de kleine strook eromheen. Naai het aan elkaar.
 6. Naai ten slotte de strik aan de krans waar je de twee uiteinden van de vlecht aan elkaar hebt bevestigd.

En voilà! Je hebt een prachtige gevlochten kerstkrans om de feestdagen in stijl te verwelkomen. Dit project is een leuke manier om je kerstdecor aan te passen en een uniek tintje aan je woning te geven.

Naai een gevlochten kerstkrans

Als je meer kerstprojecten wil, download dan ons nieuwe gratis 42 DIY Xmas projecten e-book en maak je eigen kerstdecoratie.