Leer ruches op blouses en jurken naaien met de nieuwe Plumeti stoffen van Katia Fabrics

20 mei, 2022

Als je meer wil leren over soorten stoffen en naaitechnieken, dan is deze blog iets voor jou. Ontdek Plumetti Vintage Print van Katia Fabrics, de nieuwe Plumeti stoffen met verticale lijnen, kleine geborduurde stippen en bloemenprints. Daarnaast delen we een video tutorial om te leren hoe je ruches kunt naaien op blouses en jurken.

Plumeti is perfect voor het naaien van lente- en zomerkleding. Dankzij de samenstelling van 100% katoen is Plumetti Vintage Print van Katia Fabrics een zachte, frisse stof die zeer aangenaam is op de huid. Een prachtige bedrukte stof voor zomerkleding. Hou je van boho details? Bekijk dan de video om te leren hoe je ruches naait.

Plumetti vintage print - nieuwe katia fabrics plumeti stoffen, tutorial ruches naaien

Plumetti Vintage Print, bedrukte Plumeti stof

Plumetti Vintage Solid stoffen zijn 100% katoen, met een verticaal borduursel met een fijne en zachte uitstraling. Op katia.com vind je 5 prints van delicate bloemtakken op een witte achtergrond. Plumeti is een hoogwaardige stof die perfect is voor het aankleden van het hele gezin.

Plumetti vintage print - nieuwe katia fabrics plumeti stoffen

Naaipatronen met Plumeti stoffen

We raden je aan om dit mooie en comfortabele rompertje te naaien met Plumetti Vintage Print Freedom Flowers. Het naaipatroon vind je in het tijdschrift Essence Spring/Summer 2022 van Katia Fabrics.

Plumetti vintage print - nieuwe katia fabrics plumeti stoffen, tutorial ruches naaien

In dit nieuwe tijdschrift met naaipatronen vind je ook het patroon voor een babyjurk met een gerimpelde rok en een knoop op de rug met Plumetti Vintage Print Happy Florist Plants.

Plumetti vintage print - nieuwe katia fabrics plumeti stoffen

Aanbevelingen voor het naaien met Plumeti stoffen

Hier zijn 3 tips om met Plumeti stoffen te kunnen naaien:

  • Gebruik een universele naald met een dikte van 70/80.
  • Was de stof voordat je gaat knippen en naaien, omdat het 100% katoen is en kan krimpen.
  • Omdat het een stof van het cambric-type is, raden we dit type stof niet aan in strakke kledingstukken zonder versterkende stiksels, omdat de naden zouden kunnen scheuren.

Hoe naai je ruches met plumeti stof

Het is tijd om te oefenen! Zet de naaimachine aan, want in deze video tutorial laten we je stap voor stap zien hoe je een ruche met Plumeti stof maakt. Deze techniek is perfect voor babykleding, blouses, jurken, enz. Daarnaast laten we zien hoe je de onderkant van de ruche kunt afwerken met een rolzoom of zoom, voor een perfect afgewerkte ruche.

🌐 Nederlandse ondertiteling beschikbaar 🌐 Klik op Captions (of cc)  om ondertiteling te activeren, klik daarna op Instellingen  > Ondertiteling > Nederlands.

Nu heb je niet alleen meer geleerd over plumeti stoffen, maar heb je ook geleerd hoe je ruches kan naaien om je kleding een schattig en speels tintje te geven. We hopen dat je deze zomer wordt aangemoedigd om je plumeti kleding met ruches te naaien!