Gratis haakpatroon: gehaakte bloemensjaal door Atty van Norel met 3 bollen Katia Azteca

Nieuw op onze blog: een prachtige gehaakte bloemensjaal voor beginners en gevorderden! Dit nieuwe ontwerp van Atty van Norel stal de show op KreaDoe, een jaarlijks DIY evenement in Utrecht. Als gevolg van jullie enthousiasme hebben we besloten het haakpatroon gratis beschikbaar te stellen in maar liefst 6 talen. Download nu het gratis haakpatroon op onze website. Voor de sjaal heb je slechts 3 bollen Katia Azteca nodig. Omring jezelf met bloemen met deze spectaculaire accessoire!

Gehaakte bloemensjaal met Katia Azteca door Atty van Norel

Haak een bloemensjaal met Katia Azteca

Als je van eenvoudige haakprojecten houdt, raden we deze gehaakte bloemensjaal zeker aan. Het haakpatroon bestaat uit een herhaling van simpele bloemenmotiefjes bestaande uit slechts 3 toeren. Makkelijk en snel! Het is een ideaal (reis)project om aan te werken in de trein, in de auto of tijdens het kijken van een film op de bank. Maak zoveel bloemen als je wil tot je de gewenste grootte hebt bereikt. Misschien begin je wel met een sjaal en eindig je met een geweldig bedovertrek.. Of voeg de bloemen samen in de vorm van een driehoek om een prachtige omslagdoek te maken. Jij kiest!

Gehaakte bloemensjaal met Katia Azteca door Atty van Norel

Over Atty van Norel

Maak kennis met Atty van Norel, de ontwerpster van deze prachtige bloemensjaal. Atty is actief op Instagram @attysloveforcrochet en heeft haar eigen website atty-s.com waarop ze gratis haakpatronen deelt. Het haken leerde ze van haar oma: ‘Ik leerde de basis vrij snel en wilde haar gehaakte tafelkleedjes namaken’. Nadat haar dochter geboren was, pakte ze het haken weer op. Ze haakte mutsen, vestjes, poncho’s, handschoenen en tassen. ‘Ik kocht alle haaktijdschriften en boeken die ik maar kon vinden, zodat ik nieuwe technieken kon leren’. Toentertijd bestond er nog geen YouTube. ‘Ik ben uren bezig geweest uit te vogelen hoe je granny squares het mooist aan elkaar kan maken’. Recent lanceerde ze haar haakblog in het Engels. Hier deelt ze haar creaties en haakpatronen met volgers over heel de wereld. ‘Tegenwoordig ben ik omringd met garens en gaat er geen dag voorbij zonder te haken’.

Gehaakte bloemensjaal met Katia Azteca door Atty van Norel

Katia op KreaDoe

Voor de allereerste keer was Katia dit jaar te vinden op KreaDoe en wat was het gezellig! KreaDoe is een jaarlijks evenement voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. We organiseerden diverse gratis workshops zoals bloemensjaals haken met Katia Azteca, mutsen haken met slechts 1 bol Katia Big Paint en planned pooling sjaals haken met Katia Magic Diamond Flash. Ook organiseerden we twee bijeenkomsten voor ontwerpers en bloggers die onze natuurlijke garens uit de de Katia Concept collectie konden bewonderen. ūüĆŅVelen van jullie waren ge√Įnteresseerd in het patroon van de gehaakte bloemensjaal ontworpen door Atty van Norel. Goed nieuws, want het patroon is nu gratis beschikbaar op onze website!