Naailes: leer stap-voor-stap een regenjas naaien met deze hacks van Sasha

Hoi! Ik ben Sasha en ik ben het gezicht achter Secondopiano. Voor mij zijn naaipatronen slechts het startpunt. Toen ik het patroon van de regenjas van Katia Fabrics zag, kreeg ik meteen ideetjes om het aan te passen naar mijn eigen stijl en wensen. Met weinig moeite toverde ik het patroon om in een eigen creatie. Ook een regenjas naaien? Dan heb ik goed nieuws, want in deze blog deel ik al mijn tips en de aanpassingen die ik doorgevoerd heb.

Leer een waterproof regenjas naaien met Katia Fabrics

Leer een waterproof regenjas naaien met Katia Fabrics

Regenjas naaien – patroon aanpassingen

Allereerst koos ik een leuk stofje. Ik ging voor een waterdichte stof met regendruppels, een mooie en dromerige print. Dit prachtige Lady Desidia-ontwerp is perfect voor regenachtige dagen. Ik heb het patroon ingekort tot midden op de heup en een elastisch trekkoord toegevoegd.

De zakken heb ik iets hoger gepositioneerd en ik heb een comfortabele zij-ingang toegevoegd. Bij de kraag heb ik een mooie corduroy kraag toegepast die de halslijn mooi afwerkt wanneer je de jas open draagt. Het trekkoord bij de kraag voegt een moderne twist toe aan een verder klassiek ontwerp.

Leer een regenjas naaien met Katia Fabrics

De kraag heb ik tussen de capuchon en het beleg genaaid.

Leer een waterproof jas naaien met Katia Fabrics

Leer een waterproof vest naaien met Katia Fabrics

Ik had liever een iets grotere capuchon, want om de capuchon te kunnen dragen, moest ik mijn haar losmaken. Toen ik bezig was met het patroon, realiseerde ik mij dat er een foutje in het naaipatroon zat. Het middelpunt van de capuchon ontbrak. Ik schreef een mailtje naar Katia en kreeg direct een antwoord terug met daarin de correctie. Ze hebben de correctie ook gelijk op de website gezet. Wijst op een goede klantenondersteuning van Katia ūüôā¬†

Regenjas voor dames naaipatroon

Ik heb een paar details gewijzigd om de jas echt waterdicht te kunnen maken. Zo streek ik de middelste voornaden aan de binnenkant naar buiten en stikte deze aan de goede kant op 5mm afstand aan beide zijden van de naden.

Ook heb ik de manchetten van de mouwen aangepast om regen beter tegen te kunnen houden. Ik heb een brede manchet gemaakt met elastiek aan de binnenkant – een detail dat vaak voorkomt in technische jassen.

Leer een waterproof regenjas naaien met Katia Fabrics

Leer een waterproof regenjas naaien met Katia Fabrics

Ik voegde drukknopen toe aan de covers die ik versterkte met kleine stukjes thermo-zelfklevende voering. Vervolgens heb ik alle zichtbare naden met een waterdichte transparante band afgewerkt. Ik heb een band van 2 cm breed in de lengte geknipt om een band van 1 cm breed te cre√ęren. In deze video laat ik je zien hoe je band aan kan brengen om de naden waterdicht te maken.¬†

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sasha W. (@sasha_secondopiano) op

Leer een regenjas naaien met Katia Fabrics

Dit waren mijn hacks voor het maken van een waterproof regenjas! Met deze zelfgemaakte jas kun je genieten van regenachtige dagen. Mocht je deze regenjas naaien, dan heb ik nog een laatste tip: maak de jas een maat groter, zodat je er dikke winterkleren onder kan dragen.