Gratis haakpatroon (universeel): slaapzak voor baby’s met Katia Bambi door Knitting Sheep

We werken opnieuw samen met Carolina Damonte van Knitting Sheep om je een leuk en uniek haakproject te brengen: een slaapzak voor baby’s genaamd de #CandyBabySack. Als je van uitdagingen houdt, is dit haakpatroon (universeel) echt iets voor jou. Wat is een universeel haakpatroon precies? Hieronder leggen we het uit. Dus download het gratis patroon en ga aan de slag! Je zult zien dat het eenvoudiger is dan je denkt. We horen graag je ervaringen over onze nieuwe manier van patronen schrijven. Was het makkelijk te volgen? Heb je tips of feedback om het eenvoudiger te maken? Deel het met ons! 

gehaakte slaapzak voor baby's - gratis haakpatroon met Katia Bambi

Gehaakte slaapzak voor baby’s

Zoals aangegeven is dit een uitdagend project. Dat komt omdat de slaapzak gevoerd is met stof (Origami Racoons). Het patroon bestaat dus eigenlijk uit twee onderdelen: eerst haak je de zachte, fluweelachtige slaapzak met Katia Bambi. Daarna pas je je naaivaardigheden toe om de stoffen voering te bevestigen. En dat met slechts 1 universeel patroon! Wij wensen je veel plezier bij het maken van deze slaapzak voor baby’s. Vergeet niet een foto te delen op Instagram met hashtag #CandyBabySack! 

gehaakte slaapzak voor baby's - gratis haakpatroon met Katia Bambi

Uitleg universeel patroon

Hieronder vind je een universeel haakpatroon met symbolen en diagrammen. Dit houdt in dat het patroon geen lange teksten of afkortingen bevat. Elk symbool staat voor een bepaalde haaksteek of techniek die in 6 talen beschikbaar is: Spaans, Engels, Frans, Nederlands, Duits en Italiaans. 

Alle tabellen hebben twee kolommen die een gedeelte van het haakpatroon tonen. Boven de tabellen vind je pijlen die aangeven of je in rijen of rondes haakt.

Ook geven we het aantal rijen en rondes aan, de kleur die je nodig hebt en het aantal steken dat je moet werken. Aan de hand van illustraties of tekeningen leggen we de afwerking uit, zoals het vastnaaien van de voering.

gehaakte slaapzak voor baby's - gratis haakpatroon met Katia Bambi - universeel haakpatroon

gehaakte slaapzak voor baby's - gratis haakpatroon met Katia Bambi - universeel haakpatroon