Leer tapestry haken met onze gehaakte ‘Crochet your Story’ boekenkaft

Klaar om je eigen verhaal te haken? Doe mee en haak een boekenkaft op Wereldboekendag! Wij stimuleren het lezen en handwerken graag met nieuwe, grappige en eenvoudige ideeën. Speciaal voor Wereldboekendag delen wij een haakpatroon zodat je een Crochet your Story boekenkaft kan haken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is Katia Fair Cotton en een 3.00mm haaknaald. Download het patroon en volg de eenvoudige instructies (wij raden aan de plaatjes te printen).

Leer tapestry haken

Mocht je nog niet bekend zijn met tapestry haken, dan leer je dat met behulp van dit patroon. Verras jezelf en anderen met dit coole design. Je kan de boekenkaft ook personaliseren met een geschreven bericht zoals ‘patronenboek’ of ‘haakdagboek’. Als je een Crochet your Story boekenkaft haakt, vergeet het dan niet te delen op social media. Gebruik hashtag #MadeWithKatia en #CrochetYourStory zodat wij je werk kunnen zien!

Leer tapestry haken

Leer tapestry haken

Tapestry haken is een soort tekenen met draad. Door het combineren van verschillende kleuren draad kan je figuren, plaatjes en foto’s namaken. De steek die gebruikt wordt is vasten. Voor elke pixel in het plaatje haak je een vaste. Op die manier geeft de grafiek aan wanneer je welke kleur moet haken. Er wordt met meerdere draden van verschillende kleuren gehaakt, meestal zo’n 4 draden tegelijk. Kleuren die je niet nodig hebt, verberg je door omheen te haken. Zo zie je ze niet aan de voorkant van je werk, maar wel aan de achterkant.

Leer tapestry haken Leer tapestry haken

Aanpassingen

De boekenkaft kan aangepast worden aan elke gewenste afmeting. Hiervoor hoef je alleen maar meer of minder steken te haken. Zorg dat de letters en figuren netjes in het midden staan zijn als je aanpassingen in het aantal steken maakt. Je kan ook eenvoudig de afmetingen van de rug van het boek aanpassen door meer of minder vasten te haken tussen beide kanten van de boekenkaft.

Leer tapestry haken

KatiaShop

Je vindt alles wat je nodig hebt voor het maken van dit project bij de Katia winkels of op ons on-line verkoopplatform KatiaShop. Voor nu, beschikbaar op de website voor Nederland en België, Spanje (Schiereiland en de Balearen), Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk (een selectie van artikelen).