Kleur oranje voor Koningsdag met deze garens en haakpatronen!

Volgende week vrijdag is het zover: Koningsdag! De jaarlijkse feestdag waarop we de verjaardag van de Koning vieren. Heel Nederland kleurt oranje en viert feest. Hoe gekker de outfit, hoe beter. Om je voor te bereiden op de oranjegekte, heeft Katia een selectie gemaakt van gratis haakpatronen voor Koningsdag en het mooiste oranje garen voor je op een rij gezet. Zo heb je voldoende tijd om nog gauw wat leuke accessoires te haken voor de jaarlijkse feestdag.

Oranje garens die perfect zijn voor Koningsdag

Katia oranje garen en haakpatronen voor Koningsdag

  1. Capri
   Capri is een luchtig katoen met glans en beschikbaar in meer dan 50 kleuren. De kleuren oranje, rood, wit en blauw zijn perfect voor de haakpatronen die onderaan dit bericht staan.
  2. Washi
   Washi is een zacht lint van polyester waar je snel en gemakkelijk mee kan haken. Leuk voor het maken voor een tasje op Koningsdag!
  3. Top Rainbow
   Top Rainbow is een grote bol lichtgewicht katoen en heeft 800m looplengte. Met slechts een bol kan je een hele omslagdoek haken of breien waarbij de kleuren prachtig overlopen.
  4. Spring Rainbow
   Spring Rainbow heeft een looplengte van 600m en net als Top Rainbow een prachtige overloop van kleuren. Ideaal voor een leuke oranje omslagdoek voor Koningsdag.
  5. Sunset
   Sunset is een katoen met satijnen afwerking. De bol heeft 465m looplengte. Het bijzondere aan deze bol zijn de kristallen pareltjes die het haak- of breiwerk laten schitteren. Hiermee shine je net wat meer op Koningsdag!
  6. Monaco baby
   Monaco Baby is zacht garen van satijnkatoen, aanbevolen voor truien, kinderjurken en babyslofjes. Het haakpatroon van het leuke oranje topje hieronder vind je hier.
  7. Big Ribbon
   Big Ribbon is een plat lint van katoen. Ideaal voor het maken van tassen en manden. Het patroon van het oranje tasje hieronder vind je hier.

Katia oranje garens en haakpatronen voor Koningsdag

Gratis haakpatronen voor Koningsdag door Nederlandse bloggers

 1. Kroontje
  De dames van De Haakbrigade hebben een super leuk en eenvoudig kroontje ontworpen met Katia Capri. Maak er een broche van met een veiligheidsspeldje aan de achterkant of bevestig het kroontje aan een haarband voor een uniek haaraccessoire op Koningsdag.
  gratis haakpatronen voor koningsdag, kroontje van de haakbrigade
 2. Koningsdag broche
  Deze schattige broche is gemaakt door haakster Gittepetit. Het enige dat je nodig hebt is Katia Capri katoen (in koninklijke kleuren zoals oranje, rood, wit, blauw) en een ringetje zoals een gordijnring of metalen armbandje. Print een plaatje van de Koning of maak het persoonlijker met een foto van jezelf, je kinderen, huisdieren, opa’s en oma’s, etc.
  koningsdag broche, gratis haakpatroon door haakster gittepetit
 3. Nederlandse tulpen
  Nog een super leuk patroon gemaakt door De Haakbrigade: Tulpen uit Bloemendaal! Het patroon is eenvoudig en snel te maken. Varieer met kleuren zoals rood, wit, blauw en oranje voor Koningsdag. Leuk om in een vaas op tafel te zetten of ter decoratie van je marktkraam. tulpen haakpatronen voor Koningsdag door de haakbrigade

KatiaShop

Alle oranje garens vind je in de Katia winkels en zijn daarnaast online te bestellen in onze shop. Op de hoogte blijven van onze nieuwe garens en patronen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.