10 must-have stoffen met bloemenprint voor je projecten in 2024

12 april, 2024

Bedrukte bloemenstoffen raken nooit uit de mode. Jaar na jaar brengen ze frisheid, kleur en vitaliteit in onze naaiprojecten. Bij Katia Fabrics weten we dat het kiezen van de juiste stof de eerste stap is om je creaties te laten opvallen. Daarom delen we 10 onmisbare bloemenstoffen voor je projecten in 2024. Maak je klaar om te schitteren met je zelfgemaakte kledingstukken en accessoires.

10 bedrukte bloemenstoffen

Bloemenstoffen vallen op door hun veelzijdigheid en de frisheid die ze aan elk kledingstuk geven. Bij Katia Stoffen vind je katoenen popeline stoffen, canvas, ecoviscose en kurkstoffen met bloemenprints. Ontdek een aantal must-have stoffen met bloemenprint voor deze lente/zomer 2024.

1. 100% katoen popeline stof ‘Bloemen Vacances’

Popeline stof is door zijn zachtheid, samenstelling van 100% katoen en een gewicht van 120 g/m² perfect voor het maken van jurken, tops en accessoires voor het hele gezin. De zachtheid en lichtheid garanderen comfort, terwijl de ademende structuur de hele dag voor frisheid zorgt.

10 bedrukte bloemenstoffen

2. 100% katoen popeline ‘Tropica Bloemen’

Popelinestof met een bloemenprint op een magenta achtergrond die Standard 100 gecertificeerd is door Oeko-Tex®, waardoor het een perfecte stof is voor de meest gevoelige huid. In het naaimagazine Travel Postcards Spring/Summer 24 van Katia Fabrics vind je patronen om kleding te naaien voor deze bloemenstof.

10 bedrukte bloemenstoffen

3. Lichte popeline ‘Rustiek Roze’

Lichtgewicht popelinestof met een bloemenprint op een roze achtergrond. Door zijn zachtheid, samenstelling uit 100% katoen en een gewicht van 100 g/m² is de katoenen Poplin Light stof van Katia Fabrics perfect voor het maken van jurken en tops voor het hele gezin in de lente en zomer.

4. Gerecyclede canvasstof ‘Lentebloemen’

Rustieke, zachte en stevige stof van gerecycled canvas met een bloemenprint op een ecru achtergrond. Deze canvas is gemaakt van gerecycled polyester (13%) en pre-consumer gerecycled katoen (84%). Combineer deze gerecyclede canvasstof met de rest van de effen Canvas Recycled stoffen uit de Katia Fabrics collectie en naai rugzakken, tassen en accessoires.

10 bedrukte bloemenstoffen

5. Canvasstof met ‘Mozaïekbloemen’

100% katoenen canvasstof met een origineel mozaïekpatroon van bloemen in oranje, blauwe en groene tinten. Ideaal voor het naaien van accessoires zoals toilettassen, tote-bags, tassen, enz. Zelfs om een mooi tafelkleed te maken.

10 bedrukte bloemenstoffen

6. Viscosestof ecovero ‘Mozaïektegel’

Eco-verantwoorde viscose stof met een zijdeachtige uitstraling. Door zijn zachtheid, luchtigheid en prachtige bloemenprint kun je bijzondere en authentieke kledingstukken maken voor jezelf of voor je kleintjes.

10 bedrukte bloemenstoffen

7. Ecoviscosa voorjaarsroest

100% ECOVERO viscose, een natuurlijke stof met het EU Ecolabel. Een zachte en lichte stof met een spectaculaire drapering waardoor het ideaal is voor het naaien van damesjurken en blouses met een print van prachtige illustraties van verschillende soorten en maten bloemen.

8. 100% viscosestof ‘Zomerbloemen’

Stof van 100% viscose met bloemenprint op een groene achtergrond. Het is een drapeuze, lichte en vloeiende stof, perfect voor het naaien van jurken, blouses, broeken en rokken met beweging.

9. Katoen Gelamineerde PU plastic stof ‘Tropisch Fuchsia’

Plastic katoenen stof met een mooie bloemenprint op een fuchsiaroze achtergrond. Het is een soepele en waterdichte stof, ideaal voor strandtassen. Het is heel eenvoudig te naaien en kan worden aangepast aan vele ontwerpen.

10. Kurkstof ‘Margriet’

Kurkstof met madeliefjes. Met dit materiaal geniet je van alle eigenschappen van kurk, maar met het gebruiksgemak van een stof. Naai deze originele rugzak met ons gratis PDF-patroon.

Als je op zoek bent naar meer stoffen met bloemenprint en naaipatronen om met bloemenstoffen te naaien, dan raden we je die aan: