Eenvoudige knutselprojecten voor kinderen: paashaas-tas naaien zonder naaimachine šŸ°

Dit jaar vieren we Pasen thuis. Onze derde bijdrage van paasprojecten die je thuis kunt maken, is deze leuke paashaas-tas waarin kinderen hun versierde eieren kunnen opbergen. Dit project is kindvriendelijk en er is geen naaimachine voor nodig: de tas wordt volledig met de hand gemaakt. De konijnenoren worden met een lint bevestigd, zodat ze comfortabel gedragen kunnen worden tijdens het spelen. Met hetzelfde patroon maak je eenvoudig een tas in de vorm van een beer, vos of kat. Kies een paar vrolijke stoffen, ga aan de slag met naald en draad en leer je eigen paashaas-tas naaien met onze uitlegvideo! Wij wensen je alvast veel plezier met het zoeken naar de verstopte eieren.

Naaitutorial voor kinderen - paashaas-tas naaien

Leuke paashaas-tas naaien

Voor deze tas hebben we poplin 100% katoen uit de Into the Pond collectie gebruikt: Into the Pond Coord en Milk Bath Muslin. Combineer deze stoffen met andere stoffen uit onze lente- en zomercollectie. Hieronder vind je een overzicht van de materialen die je nodig hebt.

Naaitutorial voor kinderen - paashaas-tas naaien

Benodigdheden:

  • Naaipatroon
  • Poplin stof 100% katoen
  • 70cm touw
  • Vilt
  • Schaar
  • Potlood
  • Naald en draad
  • Spelden

Stap-voor-stap uitleg

Naaitutorial voor kinderen - paashaas-tas naaien

Alle stappen hieronder worden uitgelegd in de video.

1. Knip het patroon
2. Naai de oren op elkaar (met de goede kanten tegen elkaar aan), keer binnenstebuiten, lijm de vilt op de oren en strijk glad.
3. Plaats de oren aan de rechterkant van de stof, ongeveer 5 cm van elkaar verwijderd. Naai de voering. Doe hetzelfde met de andere kant.
4. Vouw open, strijk glad en leg de onderdelen op elkaar met de goede kanten op elkaar (oren zijn dan aan de binnenkant). Naai alles dicht, behalve de openingen voor je touw,Ā  de zoom van de voering en de 4 hoeken.
5. Maak de hoeken zoals we je in de video laten zien.
6. Keer binnenstebuiten. Voeg touw toe en sluit de opening van de voering.

Meer projecten voor Pasen

Deel je werk met ons op Instagram en hashtag #katiafabrics. Voor nog meer leuke paasprojecten voor kinderen (geheel zonder naaimachine) kan je onze nieuwe tutorials bekijken:Ā 

Blijf op de hoogte!

Wil je kans maken op te gekke prijzen, meedoen aan onze wedstrijden en nieuwe technieken leren? Of regelmatig nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende haak-, brei- of naaiproject? Abonneer dan op onze blog (rechtsboven op je computerscherm of onderaan deze blogpost op je telefoon) en volg ons opĀ YouTube,Ā FacebookĀ enĀ Instagram!