5 redenen om je eigen duurzame kleding te breien, haken of naaien: betere kwaliteit, maatwerk, milieuvriendelijke garens, upcycling…
Kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid! Houd jij deze drie woorden in gedachten bij het kopen van garens en stoffen? De creatieve community raakt steeds meer geïnteresseerd in de herkomst van materialen, iets dat we hier bij Katia fantastisch vinden. Al jaren ontwikkelen we een ECO-lijn van duurzame, gerecyclede en fairtrade garens. Als jij op weg bent om de hoeveelheid kleding die je koopt te verminderen en een 100% handgemaakte kledingkast te breien, haken of naaien, lees dan verder! In deze blog delen we 5 redenen om je eigen duurzame kleding te breien en haken en introduceren we onze meest milieuvriendelijke garens.
5 manieren om je eigen duurzame mode te breien en haken
1 | Minder kledingstukken, meer kwaliteit
Als je je eigen kleding breit, haakt en naait, gefeliciteerd, dan ben je al onderdeel van de verduurzaming! Je maakt kleding voor jezelf en je gezin met de beste kwaliteit materialen. Ga voor een kledingkast waar kwaliteit voorrang heeft op kwantiteit. Volg de slow fashion-filosofie om veelzijdige en duurzame kleding te maken. Geniet het hele jaar door van de ontwerpen in ons All Seasons 2 magazine waarin we breipatronen delen gemaakt met de exclusieve premium garens van Concept by Katia.
2 | Kies voor flexibiliteit
Trends zijn tijdelijk, je persoonlijkheid is permanent. Door je eigen kleding te breien, haken en naaien heb je de vrijheid om je eigen ontwerpen te maken die verder gaan dan de snelle mode. Je hebt de kracht en flexibiliteit om een patroon aan jouw smaak aan te passen, het garen van jouw voorkeur te kiezen en met jouw favoriete kleurencombinaties te werken. Kies voor personalisatie. Laat je creatieve ziel los, versterk je geest, breng je creaties tot leven! Laat je inspireren door bekende ontwerpers en hun ontwerpen in ons Fair Cotton Crochet Magazine.
3 | Breien met duurzame garens
Bij Katia nemen we alle verzoeken van gewetensvolle makers serieus. Zo komen we elk seizoen met nieuwe milieuvriendelijke garens. We willen dat je toegang hebt tot alle informatie, zodat je je eigen beslissingen kunt nemen als consument. Zie eenvoudig welke producten een officieel certificaat hebben dankzij de symbolen op de pagina van elk artikel. Fair Cotton, Fair Cotton Craft 175, EKOS, Re-Tape, Macramé Cord, Ultrasoft, Big Ribbon… dit zijn enkele duurzame garens gemaakt van gerecyclede materialen en biologisch katoen.
4 | De kunst van repareren en aanpassen
Verleng de levensduur van kleding en accessoires! Recycle en repareer kleding die kapot zijn gegaan of update eenvoudig ouderwetse ontwerpen. Ideeën nodig? Probeer een effen trui te updaten met kleurrijke borduurwerk. Voeg zakken of manchetten toe aan oude truien en jassen in een contrasterende kleur. Ten slotte, als je favoriete trui een gat heeft, pak dan je stopnaald en wat mooie draden. Speel met texturen en kleuren om de schade om te zetten in een nieuw ontwerp!
5 | Upcycling: restjes garen omtoveren tot iets nieuws
Als je Katia´s blog volgt, is dat omdat je een creatieve en praktische maker bent. Geef je handgemaakte creaties een tweede leven! Vind duizenden inspirerende ideeën op Instagram, Pinterest en YouTube. Heb je veel restjes garen en zoek je projecten waar je dit voor kan gebruiken? Hier zijn een paar eenvoudige videos met knutselprojecten die je kan uitvoeren met kinderen. Deze projecten zijn ongetwijfeld de leukste manier om ze enthousiast te maken van handarbeid.
Versier kleding en accessoires met pompons
Slingers, kettingen, sleutelhangers, bladwijzers… Maak macramé veren!
Tover je restjes garen om tot een vloerkleed
Maak kleurrijke wandtapijten
We hopen dat deze 5 redenen je aanmoedigen om door te gaan met duurzame kleding breien en haken. Bij Katia bedanken we je voor het breien, haken en naaien met onze garens en stoffen en dan met name voor het kiezen van milieuvriendelijke garens. Want dankzij jouw keuzes als gewetensvolle maker is het mogelijk om te evolueren naar een duurzamere consumptie en een milieuvriendelijkere productie.