6 tips voor Polyripstop, een scheurbestendige en waterdichte stof

26 mei, 2023

Maak kennis met de nieuwe Polyripstop stof van Katia Fabrics, een scheurvaste, waterdichte en ademende stof die bekend staat om zijn lichtheid en duurzaamheid. We delen de kenmerken en toepassingen ervan. Als je meer wilt weten over deze nieuwe stof, evenals 6 tips en aanbevelingen om deze stof succesvol te naaien, lees dan gauw verder.

6 tips voor Polyripstop, een scheurbestendige en waterdichte stof

Ontdek onze nieuwe Polyripstop stof: een scheurbestendige, waterdichte en ademende stof

Als je ripstop stof nog niet kent, volgt hier een korte beschrijving: een stof van 100% polyester die extreem licht is en voorzien is van een Ripstop structuur. Het is een zachte en koele stof die zeer comfortabel aanvoelt op de huid en die je kunt gebruiken om sportkleding (jassen, regenjassen) te naaien en zelfs hoezen en voeringen voor tassen en rugzakken.

6 tips voor Polyripstop, een scheurbestendige en waterdichte stof

Wat zijn Ripstop stoffen?

Ripstop is ontwikkeld met een speciale technische stof, waarbij alle draden met elkaar verweven zijn. Dikkere draden zijn geweven in een dunnere stof, waardoor dit een scheurvaste stof is.

Polyripstop kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van Polyripstop is de scheurvaste kwaliteit. Het ontwerp met rasterweefsel voorkomt dat de stof volledig scheurt, dus als het breekt, stopt het direct na de cel waar het scheuren begint. Polyripstop heeft de volgende voordelen:

 • Lichtgewicht
 • Resistent
 • Waterbestendig
 • Ademend
 • Duurzaam

6 tips voor Polyripstop, een scheurbestendige en waterdichte stof

Naaipatronen voor Polyripstop stof

1. Sportvestje met ritssluiting

Naai dit sportvestje met rits en zakken. Dit ontwerp is beschikbaar in ons nieuwe lente/zomer mediterrane naaimagazine in twee maten; voor dames en kinderen (maat 5 tot 12 jaar).

2. Unisex trui met capuchon

Een unisex sweatshirt met lange mouwen en capuchon, een comfortabel en veelzijdig ontwerp. Download dit gratis patroon en combineer jerseystoffen met onze nieuwe Polyripstop stof om dit voorjaar een lichtgewicht sweatshirt te maken.

 

6 tips om te naaien met Polyripstop stof

Hier volgen een paar aanbevelingen om eenvoudig met deze stof te kunnen naaien:

 1. Kies de juiste naald. Om met ultralichte technische stoffen zoals Polyripstop stof te naaien, is het belangrijk om een scherpe en dunne naald te gebruiken om beschadiging van de stof te voorkomen. Een 70/80 universele naald is een goede keuze.
 2. Kies de juiste draad: je moet draad van goede kwaliteit gebruiken die sterk en resistent is. Polyester- of nylondraad zijn een uitstekende optie voor deze stof.
 3. Pas je naaimachine aan: test en pas altijd je draadspanning en steeklengte aan voordat je begint met naaien. Met meer draadspanning en een steeklengte van 3 of 4 krijg je een goed resultaat.
 4. Bereid je stof voor: het is belangrijk om je stof voor te bereiden voordat je begint met naaien. Was en droog het om te voorkomen dat de stof kromtrekt na het naaien. Wassen op 30ºC zonder bleekmiddel en niet in de droogtrommel. Het is ook belangrijk om de stof niet te strijken. Als je naden moet strijken, doe dat dan op een lage temperatuur of onder een doek.
 5. Gebruik dunne spelden of clips om je onderdelen bij elkaar te houden en te voorkomen dat ze vlekken achterlaten op de stof.
 6. Naai de stof zorgvuldig met een rechte steek en trek niet aan de stof tijdens het naaien.

Met deze eenvoudige stappen kan je deze stof goed naaien en een duurzaam en resistent kledingstuk maken.

Het is tijd om aan de slag te gaan! Zet je naaimachine aan en vertel ons wat je hebt genaaid met de nieuwe Polyripstop-stof van Katia Fabrics.