Naai een worteltas voor Pasen 2024 🥕

29 februari, 2024

De lente is begonnen en daarmee ook het kleurrijke paasseizoen. Bij Katia Fabrics willen we het op een creatieve manier vieren. Vandaag delen we een leuk project dat eenvoudig te maken is: een worteltas voor Pasen om paaseieren in te bewaren voor je kleintjes. Leer hoe je worteltassen kunt naaien met ons gratis patroon en stapsgewijze video. Een eenvoudig en zeer praktisch project.

How to sew a carrot-shaped fabric bag for Easter

Benodigde materialen:

Hoe naai je een worteltas voor Pasen

Hieronder vind je onze stapsgewijze video waarin we laten zien hoe je deze eenvoudige en leuke tassen maakt.

Stap-voor-stap instructies:

  1. Download het patroon: Begin met het printen van het naaipatroon.
  2. Knip de stof: Gebruik het patroon om de wortelvorm uit de oranje stof te knippen en de blaadjes uit de groene stof. De naadtoeslag is al inbegrepen.
  3. Voeg de blaadjes toe aan de wortel: Naai de oranje delen van de wortel aan het groene rechthoekige stuk dat dubbelgevouwen is. Herhaal dezelfde stap met de andere twee delen.
  4. Naai de wortel: Naai de zijden van de wortel en laat een opening van 2 cm open rond de verbinding tussen de twee stukken (oranje en groen).
  5. Buis voor trekkoord: Keer de tas binnenstebuiten en maak een buis om het koord door te halen aan de boven- en onderkant van de opening van 2 cm. Naai rechte steken.
  6. Rijg het koord: Rijg het koord door de opening en maak aan beide uiteinden een knoop zodat het niet losraakt. En je wortelvormige tas is klaar voor gebruik.

Eenvoudig je worteltas personaliseren

Het beste aan dit project is dat je je worteltassen naar wens kunt aanpassen. Gebruik verschillende tinten oranje en groene stof, voeg details toe zoals knopen of pailletten, of borduur namen om een persoonlijk tintje te geven.

We zien graag hoe jouw worteltas voor Pasen is geworden. Deel je creaties op sociale media met de hashtag #KatiaFabrics en tag ons zodat we je prachtige werk kunnen zien.

We hopen dat je net zoveel plezier beleeft aan het maken van deze tassen als wij bij het ontwerpen ervan! Veel naaiplezier en fijne Pasen!

Voor meer eenvoudige DIY projecten voor Pasen, raden we aan: