Haakwerk XL met Santa Pazienzia: Haak een prachtige deken in waaiersteek

Gemakkelijk, leuk, snel te maken… dit is het Haakwerk XL van Estefanía González en haar project Santa Pazienzia. Als je op zoek bent naar haakprojecten, zowel om verder te leren als voor het ontspannen in je vrije tijd, dan moet je ongetwijfeld Santa Pazienzia volgen. Estefanía is een haakster die geniet van elke steek, maar “ik stel het ook op prijs wanneer mijn project in een middag goed gevorderd is “. En met deze filosofie, deelt zij bij Craft Lovers het patroon van Haakwerk XL, voor het haken van een prachtige deken in waaiersteek. De waaiersteek creëert een mooi figuur en het is werkelijk heel gemakkelijk te haken, omdat het hier een “een combinatie van stokjes betreft, dus je kunt het haken, zelfs als je een beginner bent “.

Haakwerk XL

Haakwerk XL met Santa Pazienzia

Voor deze gehaakte deken, heeft Estefanía het garen Katia Big Merino gekozen, omdat “dit perfect is… Het is zacht, lekker warm, maar heeft vooral een goede dikte voor een groot project “. Zij heeft haar deken gehaakt in deze mooie kleur donkergrijs,”omdat deze goed past bij de kleuren van mijn huis, maar deze deken zou ook heel mooi zijn met elke willekeurige kleur van de beschikbare kleuren“. Hoewel dit een patroon van Haakwerk XL is, kan je de deken haken in de door jou gewenste afmeting “. Het doel van Santa Pazienzia is dat je uiteindelijk geniet van het gevoel van “lekker op de bank liggen met een goede deken op een wintermiddag “.

Haakwerk XL

Patroon Gehaakte Deken

Ben je klaar ? Nou, hier gaan we dan… De deken wordt gehaakt van kant naar kant, dus elke keer als je een naald gehaakt hebt, wordt het haakwerk gekeerd. Als je naar het schema kijkt, dan zul je zien dat dezelfde reeks steken steeds herhaald wordt. Nádat je de eerste 3 naalden gehaakt hebt, zul je geen instructies meer nodig hebben.

Afmeting: 1 x 1 meter

Benodigd materiaal: 12 bollen garen van de kwaliteit Katia Big Merino en een haaknaald nr. 8

Gebruikte steken

Losse (l.)

Stokje (st.)

Waaiersteek (5 st. samenhaken)

Haakwerk XL

Instructies

72 lossen + 3 lossen bij het begin van de naald (deze 3 lossen vervangen het eerste stokje van de naald).

  • Naald 1. Een stokje (st.) in de vierde losse (l.) vanaf de haaknaald. *Sla 2 lossen over en haak 5 st. samen (waaiersteek). Sla 2 l. over en haak 2 st. in de volgende 2 steken. Herhaal vanaf * tot de naald uitgehaakt is.
  • Naald 2 en alle even naalden. 3 l. en 2 st. samenhaken op dezelfde plaats als de 3 lossen van het begin van de naald. * Haak 2 opeenvolgende st. tussen de centrale steken van de waaier van 5 steken van de voorafgaande naald. Herhaal vanaf * tot aan het einde van de naald en haak 3 st. samen over het gedeelte aan de bovenkant van de 3 lossen van het begin van de voorafgaande naald.
  • Naald 3 en alle oneven naalden. 3 l. voor het begin van de naald en 1 st. in de volgende steek. Haak 5 st. samen tussen de volgende 2 steken van de voorafgaande naald. Haak 2 opeenvolgende st. tussen de centrale steken van de waaier van 5 steken van de voorafgaande naald. Herhaal vanaf * tot aan het einde van de naald.

Haak op deze manier verder tot je 47 naalden gehaakt hebt. Hierna, met het resterende garen, 4 flossen maken en deze samennemen aan de 4 punten van de deken.

Klaar, nu komt het beste ! Ga in je favoriete hoekje zitten met je deken en geniet van de winter.

Haakwerk XL