Craft Lovers ♥ Los Retos de Lu en de trui oversize zonder naden en omkeerbaar gebreid met onze superbol Big to Knit

29 september, 2016

Voor Lucía Ruiz de Aguirre is niets onmogelijk. Een verrassende Craft Lover, met een onuitputtelijke creativiteit en aanstekelijke energie.Een all-round breister! In haar blog Los Retos de Lu, transformeert ze het wat ogenschijnlijk moeilijk lijkt in iets eenvoudigs. We zijn er daarom van overtuigd dat je verslaafd zal raken aan het patroon van je Trui Inside Out (Side In), gebreid met onze superbol Katia Big to Knit. Volg de stap voor stap voor het breien met ronde breinaalden van je trui oversize zonder naden en omkeerbaar… Zorg dat je gereed bent voor deze grote uitdaging en ontdek de vrouw die achter dit grote ontwerp staat.

craft-lover-retos-lu-big-to-knit-jersey-katia

Mijn naam is Lucía en ik houd van uitdagingen. Ik ben geboren in Toledo, maar ik woon in A Coruña, in het noorden van Spanje, waar ik naar toe ging om architectuur te studeren -mijn eerste uitdaging- en ik bleef daar uit liefde. Ik beschouw mezelf als een “onrustig persoon” en ook als “de koniging van de organisatie “. Ik heb een grote passie voor de sociale netwerken, postzegels verzamelen, fotografie, schoenen en koken.

Ik wilde graag kleding ontwerpen en dat was mijn tweede uitdaging. Dankzij mijn merk Peka’s World kwamen er een groot aantal collecties, een award voor de Beste Mode-Ontwerpster, catwalks, showrooms… Hierna opende ik Como Molo, het eerste craft centrum van mijn stad, gewijd aan DIY en zo begon de fantastische uitdaging om andere mensen te onderwijzen. Mijn laatste uitdagingen heten MöU, een klein merk van handtassen waar ik heel erg trots op ben en Möu dolls, surgery and more, gewijd aan de “chirurgie” van de poppen Blythe

En, natuurlijk hou ik er ook van om uitdagingen voor te stellen aan breisters en breiers in sociale netwerken. En zo werd Los Retos de Lu geboren en de hashtag #retofinde op Instagram: elk weekend leer je iets nieuws, breien we een gemeenschappelijk project en creëren we vriendschapsbanden. Dankzij Los Retos de Lu heb ik ontdekt dat ik in staat ben om veel mensen te inspireren over de hele wereld…

Trui inside out (side in)

Ontwerp: Lucía Ruiz de Aguirre

Deze trui is een eenvoudig project en heeft geen enkele naad. Het wordt geheel gebreid met rondbreinaalden met kabel. We beginnen met het rugpand, de opening voor de hals wordt gemaakt, we breien verder met het voorpand en uiteindelijk, ná het breien van een ruimte die groot genoeg is voor de armsgaten, wordt het lijf in één enkel deel gebreid.

Dit is één enkele maat omdat het hier een oversize trui betreft, die ongeveer overeenkomt vanaf de maat 36 tot de maat 46. Het ontwerp zonder naden zorgt ervoor dat deze trui omkeerbaar is, zodat deze zowel rechts als “links” gedragen kan worden.

craft-lover-retos-lu-jersey-oversize-reversible-katia-big-to-knit

Voorafgaande begrippen. Voor het breien van deze trui oversize is het nodig om te weten hoe je de rechtse steek en de averechtse steek rond moet breien, hoe de steken tijdelijk opgezet moeten worden en ook hoe de steken opgenomen moeten worden over de zijkanten die reeds gebreid zijn.

Proeflapje. 12 steken en 19 naalden voor een proeflapje van 10×10 cm.

Benodigd materiaal. Een bol Katia Big to Knit. Een draad van garen dat over is van een ander werkstuk of van dezelfde bol garen voor het tijdelijk opzetten van de steken. Verwisselbare rondbreinaalden van 6.5 mm of 7 mm en met kabels van 100 cm, of andere naalden die comfortabel zijn om mee te breien.

Afkortingen

  • R > Steek rechts.
  • A > Steek averechts.

Instructies voor het opzetten

Met de methode van het tijdelijk opzetten van steken, 75 steken opzetten.

*Hoe doen we deze manier van steken opzetten: met een haaknaald van een gelijk of groter nummer dan wat we gaan gebruiken voor het breien van de trui en met een andere draad die dezelfde kenmerken heeft als het garen waarmee we gaan breien, 80 lossen haken, vervolgens één voor één de zijkanten van elke losse omhoog halen en deze op de breinaald zetten, tot er 75 steken op de naalden staan.

De steken kunnen ook opgezet worden op de traditionele manier met het restant garen en hierna de eerste naald breien met het garen waarmee we de gehele trui gaan breien.

Het gaat erom dat we later de steken van de eerste naald kunnen gebruiken voor het rondbreien van de trui.

craft-lover-retos-lu-jersey-oversize-sin-costuras-katia-big-to-knit

Bovenstuk (in heen-en teruggaande naalden)

Naald 1: brei*1R,1A*, herhaal van * tot * tot het einde van de naald.

Naald 2: brei de steken zoals deze voorkomen.

Belangrijk: het wordt aanbevolen om een levenslijn te bevestigen ( haal een draad door alle steken zodat deze later zonder problemen opgenomen kunnen worden nadat we de tijdelijke opzet verwijderd hebben) bij de eerste naald.

Naalden 3 tot en met 12: herhaal de naalden 1 en 2, 10 maal meer (boord).

Naald 13: brei 24 steken zoals deze voorkomen, 27 steken afkanten (begin van de halsopening), brei 24 steken zoals deze voorkomen tot aan het einde van de naald.

Naald 14: brei 24 steken zoals deze voorkomen, 27 steken opzetten (einde halsopening), brei 24 steken zoals deze voorkomen.

Naalden 15 tot en met 24: herhaal de naalden 1 en 2, 10 maal meer (boord).

Naald 25: brei 75 steken recht, verwijder de tijdelijke opzet van het begin en brei de 75 steken rechts.

Belangrijk: in deze naald beginnen we met rondbreien. Het wordt aanbevolen om een markeerder te bevestigen bij het begin van de naald.

Lijf. Vanaf dit moment worden het voorpand en rugpand gesloten en wordt er alléén gebreid in rechtse steek tot de gewenste lengte minus 5 cm bereikt is, deze laatste vijf centimeters zullen we breien in naalden van boordsteek * 1R, 1A*.

  craft-lover-retos-lu-jersey-oversize-katia-big-to-knit

Mouwen. Neem de 44 steken op over de zijkant van de bovenkant, beginnend bij het gedeelte van de oksel, zodat de samenneming niet te zien is.

Naalden 1 tot en met 3: rechtse steek rondbreien (bevestig een markeerder bij het begin van de naald voor een betere controle).

Naald 4: maak een mindering door twee steken samen rechts te breien )2R), brei hierna rechts verder tot de naald beëindigd is.

Naalden 5 tot en met 16: herhaal de naalden 1 tot en met 4, 3 maal meer.

Naalden 17 tot en met 21: brei boordsteel *1R,1A*.

Je kan de mouwen lang maken door elke 4 naalden minderingen te maken en tot de gewenste lengte bereikt is, minus 4 cm voor de boord.

craft-lover-retos-lu-jersey-oversize-reversible-katia-big-to-knit-collage

*Trui inside out (side in) by Lucía Ruiz de Aguirre R. 2016. Gelieve dit patroon niet te gebruiken met winstoogmerk, dit betekent dat het kledingstuk dat vervaardigd is met dit patroon niet commercieel gebruikt mag worden voor de verkoop, noch gebruikt mag worden voor lesgeven, noch gereproduceerd mag worden om het openbaar te maken. Vergeet niet om de auteur te vermelden bij het uploaden van foto’s of informatie van dit kledingstuk.  Aarzel niet om de hashtag #jerseybigtoknit toe te voegen wanneer je foto’s van je trui deelt met anderen. Voor vragen of suggesties, schrijven naar ruizdeaguirre@gmail.com | www.losretosdelu.com | Twitter:@luymou | Instagram: @luymou | Facebook: Los Retos de Lu | Pinterest: luymou