10 Modetrends Herfst – Winter 2016 / 2017 die je zelf kan breien met onze garens en patronen in de tijdschriften

23 september, 2016

Truien oversize, veelzijdige vesten, grote jassen, vesten met de bomber snit, maxi dassen… dit zijn enkele van de protagonisten in dit nieuwe seizoen  Herfst – Winter 2016 / 2017. De mode koestert de fantasie van het haar of faux fur en de fijnheid van het mohair. Het fluweel komt terug, zoals ook het gemetalliseerd effect en het lijkt erop dat de animal print ook dit seizoen weer een trend zal zijn. Ontdek twee van de overheersende kleuren voor deze herfst – winter. Weet je wat layering is ? Wij verklaren je deze laatste trend zodat je deze toe kan passen aan je outfits. Zorg dat je de breinaalden bij de hand hebt ! Hier zijn 10 modetrends Herfst – Winter 2016 / 2017 die je zelf kan breien met onze garens en patronen in de tijdschriften.

fashion-trends-aw1617-faux-fur-knitting-katia

1 | Het heerschap van Fur of haar effect: Estepa, Ethnic, Geisha, Harmony & Velour zijn je bondgenoten. De trend Fur stapt krachtig op de catwalks van de modeshows en bij Katia hebben we de beste bondgenoten voor het vervaardigen van spectaculaire kledingstukken met een teddybeer-takt: lange jassen, maxi dassen, vesten met de bomber snit, veelzijdige vesten of een multifunctioneel kledingstuk dat je zowel kan dragen als een elegante poncho of als een geraffineerde rok. Aan al deze voorstellen voor het breien, kan je de meervoudige opties toevoegen voor het gemakkelijk aanpassen van je kledingstukken met applicaties van haar. Wikkel jezelf deze winter in de fantasie van het haar !

fashion-trends-aw1617-mohair-knitting-katia

2 | All you need is Mohair: Aire, Ingenua, Mirage & Silk Mohair. Wij houden van het mohair. Wij verklaren onze liefde voor deze natuurlijke vezel, licht, zacht en gedistingeerd die ongelooflijke resultaten geeft met slechts enkele eenvoudige steken die gebreid zijn met dikke breinaalden. Als je graag een must-have wilt hebben voor altijd, brei dan deze herfst een eenvoudige trui oversize met verschillende kleuren, een romantisch vest of een spectaculaire jas van gekamd mohair. Wil je meer weten over deze techniek ? In deze video laten we je zien hoe je het mohair moet kammen voor het verkrijgen van een harig effect.

fashion-trends-aw1617-camel-toffee-brown-knitting-katia

3 | Bruin over bruin. De blaadjes van de bomen, de vochtige aarde, de kastanjes, de koffie, de warme chocolademelk… De herfst is bruin ! Dit seizoen is de kleur bruin de trend in al zijn schakeringen. Daarom kan je onverschrokken combinaties maken met dassen, vesten en truien in de kleuren camel, toffee, aarde kaneel

fashion-trends-aw1617-military-green-chic-knitting-katia4

4 | Het militaire groen is op de catwalks dit seizoen. De kleur kaki groen is ook inspirerend voor de modeontwerpers deze Herfst – Winter 2016 / 2017. Jassen, parka’s, dikke truien, vesten… neem kennis van onze gebreide modellen voor het dagelijkse strijd.

fashion-trends-aw1617metallic-gold-silver-knitting-katia5

5 | Gemetalliseerde kledingstukken voor het schitteren dag en nacht. Deze winter gaat de glans verder dan de feestelijke looks. Kledingstukken voor elke dag met een gemetalliseerd effect spelen de hoofdrol in tal van modeshows. Ontdek onze zachte en lichte gemetalliseerde garens: Katia Matiz, Galaxy, Gatsby, Air Lux… en brei met de kleuren goud, zilver, koper en glanzend zwart onze meest actuele ontwerpen voor het breien.

fashion-trends-aw1617-layering-knitting-katia6

6 | Layering of hoe we ons warm houden deze winter met de overlappende lagen kledingstukken. Combineer ponchos, capes, stola’s, jassen, truien oversizes, vesten… met verschillende afmetingen, vormen en onderlinge lengtes. Het doel van de trend layering is om te spelen met de asymmetrie, de kleuren, de texturen en het volumen van je kledingstukken om zo een unieke en evenwachtige set te creëren.

fashion-trends-aw1617-waistcoat-knitting-katia7

7 | De charme van het vest: eenvoud en veelzijdigheid. Kort, lang, asymmetrisch, recht, met capuchon, van haar, met flossen… de vesten zijn kledingstukken die echt heel eenvoudig te breien zijn en die zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende stijlen. In onze tijdschriften vindt je een groot aantal voorstellen voor het breien van het vest, perfect voor dit seizoen.

fashion-trends-aw1617-maxi-scarves-knitting-katia8

8 | Maxi dassen en XL halsdoeken om je warm te houden in stijl. Het is zo goed dat de maxi dassen en XL halsdoeken dit seizoen weer een modetrend zijn ! Met flossen, kabels, meerkleurig, van 100% wol, met haar effect… en héél gemakkelijk te breien. Raadpleeg onze tijdschriften Beginners 5 en Accessoires 10, wikkel een maxi das om je nek en lach om de kou deze winter.

fashion-trends-aw1617-velvet-knitting-katia9

9 | Het fluweel, verder dan de nacht en de feesten. Deze winter zijn de fluwelen accessoires een must-have buiten de klassieke feestelijke looks. Verkrijg een fantastisch fluweel effect met twee van onze garens: Crepusculo en Velluto. Onze suggesties voor het compleet maken van een casual outfit? Een sjaal die gebreid is met de kwaliteit Velluto van onze lijn Concept by Katia en een heel zachte en gemakkelijk te breien colsjaal met de kwaliteit Crepusculo.

fashion-trends-aw1617-knitting-katia-animal-print

10 | Is de Animal Print opnieuw een trend ? Ja, maar deze keer met kleine details. Bijvoorbeeld, pas de luipaardprint toe alléén voor de manchetten van de mouwen van een trui in de kleur camel of zwart. Je kan deze “Wilde” touch ook verkrijgen op een subtiele manier met een colsjaal of een wollen muts, gebreid in jacquardsteek met deze mythische bedrukking.