Gratis online macramé cursus: leer 5 leuke decoratieprojecten knopen met onze videos

 
Gratis online macramé cursus: stap voor stap videos met Katia Macrame Cord en knittingtheskyline

Hawaii Mood collectie

“De Hawaii Mood macramécollectie bevat decoratie ideeën voor ons huis met eenvoudige projecten voor beginners. Met de verschillende projecten – die allemaal Hawaiiaanse namen hebben – leer je niet alleen iets nieuws, maar geef je je appartement ook een modern tintje.” Lucía, @knittingtheskyline. Reis met Hawaii Mood naar de eilanden in de Stille Oceaan zonder je huis te verlaten. Je kunt deze decoratieprojecten helemaal zelf vanuit huis maken aan de hand van onze gratis cursus. Bekijk onze videos en volg de instructies voor een prachtig resultaat! 

Gratis online macramé cursus: stap voor stap videos met Katia Macrame Cord en knittingtheskyline

1. Ohana placemats

Materialen: Je hebt maar 1 spoel Macramé Cord kleur 105 nodig om 2 macramé placemats met franjes te knopen. “Ohana betekent “familie” in het Hawaïaans. Met deze placemats kun je extra genieten wanneer je met je familie aan tafel zit. Ze zijn perfect voor beginners”.

2. Nalu-lamp

Materialen: Pak 2 spoelen Macramé Cord kleur 100 en een houten ring met een diameter van 30,5 cm en fleur je huis op met deze prachtige ronde macramé lampenkap met franjes. “Deze lamp bevat golven en nevel in zijn ronde design, vandaar de Hawaiiaanse naam Nalu. De lamp maakt elke hoek een beetje boho chic en transformeert het in iets heel bijzonders en unieks ”.

3. Olu’olu kussen

Materialen: transformeer 1 spoel Macramé Cord kleur 114 in een kussenhoes van 50 cm x 50 cm zodat je je bijzonder comfortabel voelt op je favoriete plekje. “’Olu’ olu betekent “gezelligheid” in het Hawaïaans en wat is er gezelliger dan een kussen?! Met dit ontwerp, gemaakt van een combinatie van patronen en kwastjes, breng je rust in huis.”

4. Ike hangende plank

Materialen: Deze spectaculaire macramé hangplank maak je van slechts 2 spoelen Macramé Cord kleur 119, een houten plank 60 cm x 25 cm en een houten strip van 60 cm lang. “Ook onze boeken hebben een mooi plekje nodig. Daarom ontwierp ik voor deze collectie de Ike-plank (Hawaiiaans voor “kennis“). Hang deze plank op en plaats je boeken, souvenirs en planten erop. Zo kan je genieten van je kleine persoonlijke bibliotheek.”

5. Hiamoe bed hoofdeinde

Materialen: Een ​​stang van 170 cm lang (bijvoorbeeld een witte gordijnroede), 3 spoelen Macramé Cord kleur 100 en 1 spoel van de kleuren 113 en 118. “Het Hiamoe hoofdeinde, Hawaiiaans voor “slapen“, wenst ons elke nacht zoete dromen en overdag ontspannende momenten. Transformeer je slaapkamer met een spectaculair macramé hoofdeinde voor het bed, golvende lijnen en zachte patronen.”

Maak ruimte voor creativiteit!

Naast de materialen die hierboven genoemd staan, heb je de volgende materialen nodig: schaar, meetlint en een kam met metalen pinnen of een staalborstel. Deze accessoires vind je in de  meeste handwerkwinkels. Uiteraard kan je ook je eigen kleuren gebruiken voor deze projecten zodat het perfect bij jouw huis past. Om je macramé-projecten eenvoudiger te knopen, heb je een plek nodig waar je de lange draden kunt ophangen. Een ezel, rail, kapstok of brede kledingrek zijn zeer geschikt. Verzin iets en creëer thuis je eigen persoonlijke macrame-studio!

Gratis online macramé cursus: stap voor stap videos met Katia Macrame Cord en knittingtheskyline

Gratis macramé cursus

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en zet de notificaties aan! De komende weken zullen we 5 video tutorials delen waarmee je de macramé projecten van de Hawaii Mood collectie kunt maken. Vanaf 18 maart zal Lucía je begeleiden met haar videos. Ga aan de slag met je handen en verschillende knopen, geheel zonder naalden of naaimachine. Naast onze videos hebben we ook gratis pdf-instructies die je kan downloaden. Zet alles klaar, want we gaan binnenkort van start!

Gratis online macramé cursus: stap voor stap videos met Katia Macrame Cord en knittingtheskyline

Alles wat je moet weten over deze macramé cursus

De cursus start op 18 maart 2021. Daarna zal er elke 3 weken een nieuwe les met videos en instructies geüpload worden totdat alle 5 projecten online zijn. Je kunt dus elk decoratieproject in je eigen tempo en zonder stress thuis maken.

Video’s 🔔

Alle video’s zijn na de première permanent beschikbaar op YouTube. Tijdens de première kun je live vragen stellen in de chat. Klik daarom op het belletje op ons YouTube-kanaal om meldingen te activeren.

Gratis online macramé cursus: stap voor stap videos met Katia Macrame Cord en knittingtheskyline

Gratis pdf-instructies 🎁

In de beschrijving van elke video delen we de link naar een pdf-bestand met instructies van het bijbehorende macrame-project. Deze kan je gratis downloaden.

Beschikbare talen 🌐

In de video-tutorials spreekt Lucía haar moedertaal Spaans, maar er is ondertiteling beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans en Italiaans. De macrame-instructies in pdf-formaat zijn ook beschikbaar in deze 6 talen. 

Vragen?

Als je vragen hebt over de cursus, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Als je tijdens de cursus hulp nodig hebt bij een project, stel dan je in de comments onder de relevante video op YouTube. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Crochet | Knit | Macramé | DIY (@knittingtheskyline)

Deel wat je hebt geleerd in de macramé cursus

Het doel van deze cursus is om de macrametechniek te leren en je huis te versieren. Het is echter ook een geweldige manier om te socializen met mensen die, net als jij, geïnteresseerd zijn in huisdecoratie en handwerk. Daarom willen we je aanmoedigen om je voortgang en je nieuw ingerichte huis te delen met de hashtag #KatiaMacrameCord op Instagram, of in onze Facebook-groep Katia Lovers 💕  Make & Share!

Leer de basisknopen

Lucía van knittingtheskyline zorgt ervoor dat je vanuit je eigen huis kunt leren en onze gratis macramé-cursus online kunt volgen. Ze is niet alleen een echte macraméprofessional, maar ook super goed in andere ontwerpen en technieken. Elk project in de collectie bevat schriftelijke instructies en een stap voor stap video op YouTube. Als je nog vragen hebt, bekijk dan ook zeker onze videos over de basisknopen. Onze tutorials over het knopen van macramé plantenhangers kunnen ook nuttig zijn. Je zult zien dat het niet alleen heerlijk ontspannend is, maar ook heel eenvoudig om unieke projecten – zonder gereedschap – te knopen, gewoon met je eigen handen!

%d bloggers liken dit: