Leer C2C haken met deze video en haak je eigen Bee My Baby deken met Katia Alabama

In deze video tutorial leren we je de C2C haaktechniek, oftewel Corner to Corner. Ester van MissDIY zal alle details uitleggen in deze video. Volg haar stapsgewijze instructies en leer C2C haken terwijl je de Bee My Baby deken maakt met Katia Alabama. Ester laat je zien hoe je je eerste C2C-vierkanten maakt. Ze zal je ook laten zien hoe je de grafiek kan volgen en van kleur kan veranderen. Verder leert ze je hoe je een simpele gehaakte rand rond de deken maakt. Ten slotte leer je in deze tutorial ook hoe je een stoffen voering aan de achterkant van de deken naait voor een extra zacht gevoel. Wij hebben voor de achterkant van de deken een mooie stof van onze Katia Fabrics collectie gebruikt.

Bee My Baby deken - C2C haakpatroon en uitleg

Leer C2C haken

Raak verslaafd aan deze makkelijke en snelle techniek die voor allerlei projecten kan worden gebruikt! Volg de stapsgewijze instructies in de video en leer de basis van C2C haken. Zoals de naam al aangeeft, haak je bij deze techniek van hoek naar hoek. Je maakt kleine vierkantjes vanuit een hoek in schuine rijen naar de volgende hoek. Je hoeft alleen maar te weten hoe je lossen, stokjes en halve vasten haakt. In de grafiek hieronder zie je een grijze stippellijn die je laat zien in welke volgorde je de vierkantjes moet haken. Als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt en weet hoe je van kleur moet veranderen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bee My Baby deken - C2C haakpatroon en uitleg

Hoe maak je een C2C-grafiek

Voor een C2C grafiek heb je alleen maar een vel ruitjespapier nodig. Kleur de vierkantjes in om tekeningen en zinnen te maken. Je kan ook programma’s zoals Excel gebruiken. Als je zelf niet zo handig bent in ontwerpen, kan je bestaande borduurpatronen gebruiken. Voor elk gekleurd vierkantje haak je dan een C2C vierkant. In de video hieronder laten we je zien hoe het moet. Download en print de grafiek voor de Bee My Baby deken door op de afbeelding hieronder te klikken.

Bee My Baby deken - C2C haakpatroon en uitleg

Bee My Baby deken

Materialen:

Afmetingen: 5 cm x 100 cm

🌐 Vertaalde ondertiteling 💬

De video is opgenomen in het Spaans en we raden je aan de automatische vertaling van YouTube te activeren. Dat doe je als volgt:

  1. Klik op het icoontje om ondertiteling in te schakelen
  2. Ga vervolgens naar het configuratie icoontje (aan de zijkant)
  3. Klik nu op ‘ondertiteling (1)’ en daarna op ‘vertaal automatisch’ waar je de Nederlandse taal kan selecteren.

Er kunnen wat foutjes in de ondertiteling voorkomen, zoals bijvoorbeeld de namen van steken, maar met behulp van de beelden moet het zeker lukken.

 

🔔Abonneer op ons YouTube-kanaal en klik op de bel om meldingen te ontvangen van onze nieuwe videos. 🔔

🌻 World Bee Day 🐝

Met deze leuke C2C bijendeken willen we je herinneren aan het belang van deze kleine insecten. Dankzij de bestuiving door bijen (en andere bestuivers zoals vlinders, vleermuizen en kolibries) blijven onze ecosystemen, gewassen en biodiversiteit behouden. 20 mei is door de VN uitgeroepen tot Wereldbijendag waarop we aandacht geven aan het belang van bijen, de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd en de enorme bijdrage die ze leveren aan duurzame groei.

Bee My Baby deken - C2C haakpatroon en uitleg