Leer hoe je bloemen op haarbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

22 augustus, 2023

Leer bloemen op haarbanden borduren! Personaliseer je eigen haaraccessoires zoals haarbanden en haarclips door er bloemen op te borduren dankzij de video tutorials van Xiana Cobo! Deze getalenteerde textielkunstenaar en illustratieliefhebber deelt een stap-voor-stap video om een ​​handgemaakte sfeer aan je haaraccessoires toe te voegen. Maak je klaar om een haarband te maken met Katia Fabrics en geborduurde bloemen met Katia garens!

Leer hoe je bloemen op hoofdbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

Leer bloemen op haarbanden borduren

Duik in de wondere wereld van borduren dankzij de video´s die Xiana Cobo voor deze tutorial heeft gemaakt. Ontdek hoe je bloemen kunt borduren met een combinatie van materialen zoals 50 Mohair Shades, Katia Capri gemerceriseerd katoen en Katia Washi tape. Met haar vriendelijke stijl begeleidt @xianacobo je bij elke stap van het creatieve proces om eenvoudige accessoires om te toveren tot charmante haardecoraties.

Leer hoe je bloemen op hoofdbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

Borduurtalent Xiana Cobo

Xiana Cobo is een gepassioneerde ambachtsman en textielkunstenaar met ervaring in mode en printontwerp. In 2018 startte ze een persoonlijk project waarin ze haar liefde voor textiel en illustratie combineerde. Zo combineerde digitaal printen, zeefdrukken en borduren en ontwikkelde zo ‘souvenir’-textiel. Haar unieke ontwerpen weerspiegelen emoties, ervaringen en belangrijke momenten, waardoor een intieme verbinding ontstaat tussen mensen en hun herinneringen.

Leer hoe je bloemen op hoofdbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

Benodigde materialen

  • Brede haarband
  • Metalen haarclip
  • Katoen of stoffen vulling

Gereedschap

  • Potlood en papier
  • Meetlint
  • Textiellijm
  • Schaar
  • Borduurnaalden
  • Naaigaren en borduurring (optioneel)

Gebruikte draden en kleuren

Aanbevolen stoffen van Katia Fabrics

Leer hoe je bloemen op hoofdbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

Gebruikte borduursteken

  • Satijnsteek
  • Steelsteek en bladsteek
  • Franse knoop

Video haarband

Video haarclip

Stapsgewijze instructies

1. Teken het sjabloon van de hoofdband en de haarclip op een stuk papier, zoals weergegeven in de video tutorials. Voeg de volgende naadtoeslagen toe:

Haarband: de helft van de breedte aan elke kant + 1,5 cm

Haarclip: de helft van de breedte aan elke kant + 5 mm, evenals 1,5 cm bovenaan en 5 mm onderaan.

2. Teken het over op de Katia Fabrics stof: je kunt het borduursjabloon aanpassen aan de grootte van het accessoire.

Tip: Zo breng je het motief over op de stof.

Bij lichte stoffen hoef je alleen maar het bedrukte motief op een raam te bevestigen en de stof ertegenaan te houden. Als je liever donkere stoffen gebruikt, gebruik dan calqueerpapier tussen de stof en het motief.

3. Rijg je borduurnaald in met de aanbevolen Katia garens en werk met de steken die zowel in het sjabloon als in de videos worden getoond.Voor deze stap kan je een borduurring gebruiken om de stof op spanning te brengen en comfortabeler te borduren.

Leer hoe je bloemen op hoofdbanden en haarclips kunt borduren 💐 Video tutorial door @xianacobo

Hoe je het borduurwerk op haaraccessoires aanbrengt

4. Nadat je het borduurmotief hebt gemaakt, knip je de stof uit in de vorm van het sjabloon en bereid je de vulling voor:

Haarband: knip de opvulstof uit en lijm deze met textiellijm laag over laag op de hoofdband. Knip vervolgens het overtollige deel af volgens de omtrek van de hoofdband en rond de randen af.

Haarclip: knip een stuk opvulling ter grootte van het sjabloon zonder de naadtoeslagen. Gebruik textiellijm om deze vulling aan de achterkant van het borduurwerk te bevestigen.

5. Wikkel vervolgens de hoofdband en de haarclip in de geborduurde stof.

Haarband: vouw de geborduurde stof horizontaal en naai langs de rand van de achterkant van het werk met je naaimachine (of naai met de hand). Laat een opening van 10 cm open om het stuk binnenstebuiten te keren en de hoofdband erin te plaatsen. Naai de opening met de hand dicht.

Haarclip: Gebruik rijgsteek om de geborduurde stof aan te passen aan de rand van de clip en om deze op zijn plaats te bevestigen.

6. Versier ten slotte de onderkant van het haaraccessoires. Naai of lijm een stuk van dezelfde stof, een stukje sierband of een stukje vilt in je favoriete kleur. Je kunt ook doen wat Xiana heeft gedaan en Katia Washi gebruiken voor dit laatste detail.

Tadaa! Klaar zijn je gepersonaliseerde haaraccessoires. 

Nog vragen?

Als je vragen heeft over dit project, schrijf dan naar @xianacobo. Xiana helpt je graag verder!

Auteursrechten. © 2023 @Xiana Cobo. Alle rechten voorbehouden.

Nog meer borduurideeën die je waarschijnlijk leuk vindt: