7 naaipatronen voor het naaien van back to school spullen 🚸

25 augustus, 2023

Augustus is voorbij gevlogen… Het is de hoogste tijd om alles klaar te maken voor het komende schooljaar! We stellen 7 naaipatronen voor om back to school spullen te naaien. Ontdek eenvoudige vesten, broeken en rugzakken voor kinderen volgens de trends van 2023: colorblocks. Dit jaar kun je comfortabele kleding naaien met basisstoffen zoals fleece of canvas  die een wereld van kleurencombinaties openen. Hier volgen 7 kledingstukken en accessoires voor een 100% handgemaakte back-to-school look!

7 naaipatronen voor het naaien van back to school spullen 🚸

7 naaipatronen om back-to-school benodigdheden te naaien

Wil je comfortabele kleding naaien voor kinderen? Zoals t-shirts of broeken? Dan raden we jersey breistoffen of fleece aan. Zowel t-shirt stoffen als jersey stoffen, zoals soft French terry of fleece, zijn zachte, warme en elastische stoffen. Dit is erg belangrijk, zodat je kleintjes zich comfortabel voelen en kunnen spelen zonder dat de stof trekt. Naaien met elastische stoffen lijkt misschien ingewikkeld, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het vrij eenvoudig en het resultaat is spectaculair.

7 naaipatronen voor het naaien van back to school spullen 🚸

Colorblock: een trend in 2023

De colorblock trend is te zien in de kindermode van 2023. Deze trend gekleurde blokken. Speel met je favoriete kleurencombinaties op een eenvoudige en moderne manier. Zoals deze comfortabele truien en rugzakken gemaakt van onze fleece stoffen voor kleding en canvas stoffen om leuke rugzakken te naaien.

7 naaipatronen voor het naaien van back to school spullen 🚸

3 naaipatronen voor baby´s en kinderen

1. Colorblock trui

Maak deze babytrui door onze fleece stoffen te combineren. Je vindt dit patroon in het naaimagazine herfst/winter texturen 2023/2024 van Katia Fabrics. Dit ontwerp is beschikbaar in maat 1 m (62 cm) tot 12 maanden (80 cm) met geïllustreerde stap-voor-stap instructies.

2. Trainingspak: trui

Combineer fleece stoffen van Katia Fabrics en maak een compleet trainingspak. De duidelijke en gedetailleerde instructies in ons naaimagazine zullen je begeleiden bij elke stap van het naaiproces, wat het makkelijk maakt voor beginners. In het naaimagazine herfst/winter texturen 2023/2024 vind je dit patroon om een trui met zakken en capuchon te naaien voor maten 5 tot 12 jaar.

3. Trainingspak: broek

Ook vind je in het naaimagazine het patroon om bijpassende sportbroeken te naaien voor maten 12 maanden tot 2 jaar.

4. Vest met capuchon

Het eerste naaipatroon is nr. 18 uit het naaimagazine Texturen: een vest met capuchon en ritssluiting. Het is ontworpen met veel details en gemaakt van fleece stoffen van Katia Fabrics. Beschikbaar in de maten 5 tot 12 jaar.

5. Vest met capuchon

Het volgende naaipatroon is nr. 20 uit het naaimagazine Texturen. Het is het perfecte vestje om onze fleece stoffen te combineren voor de herfst/winter. Beschikbaar in de maten 5 tot 12 jaar

6. Rugzak met rits en zakken

Naai dit rugzakje voor kinderen uit ons naaimagazine herfst/winter Origins 2020/2021. Een patroon voor een rugzak met rits en zijzakken, eenvoudig te maken met katoenen canvas stoffen in effen kleuren.

7. Rugzak met flap en koordsluiting

Tot slot, als je wilt leren hoe je een eenvoudige rugzak met flap, voorvak en koordsluiting kunt naaien, volg dan dit gratis patroon. Maak een rugzak met je favoriete kleuren van onze nieuwe katoenen canvas stof.

Als je op zoek bent naar meer naaiprojecten voor school, vind je dit misschien ook leuk: