Craft Lovers ♥ Gehaakte slinger van watermeloenen door Les Moustachoux met Katia Bulky Cotton en Big Alabama

28 april, 2016

Bereid je voor om terug te reizen naar de kindertijd samen met de “schatvinder van kleine schatten” Anne-Sophie en haar blog Les Moustachoux: een ruimte vol met unieke vondsten. Vintage spelletjes, schattige kinderverzamelingen, retro decoratieve objecten, charmante antiekmarkten… Les Moustachoux -zonder twijfel, een daadwerkelijke Craft Lover– nodigt ons uit om te herinneren en het herbeleven (samen met de kleintjes) van de emotie die deze objecten met geheugen opwekken. Ná het wandelen door de inpirerende blog, Facebook en Instagram, is een glimlach onvermijdelijk bij het herinneren van één van de motieve scènes van de Franse film Amélie: “Alleen de ontdekker van het graf van Toetanchamon zou de emotie kunnen begrijpen van Amélie bij het vinden van deze schat die verborgen werd door een kind, 40 jaar geleden…

crochet-pasteque-guirlande-katia-moustachoux

Met hetzelfde enthousiasme delen wij dit zomers en leuk project dat Anne-Sophie, een hartstochtelijke liefhebster van de decoratie en het DIY, heeft gecreëerd voor Craft Lovers met Katia Bulky Cotton en Big Alabama: een gehaakte slinger met watermeloenen. Je hebt slecht één bol van Bulky Cotton kleur 59 en één bol van Big Alabama kleur 22 nodig voor het haken van deze verfrissende stukken watermeloen. En zoals bij Les Moustachoux, wij vinden de watermeloen ook lekker met pitjes en zaadjes. Als jij dat ook lekker vindt, vergeet dan niet om enkele simpele steken te borduren met  Amigurumi 100% Cotton kleur zwart. Voilá! Een slinger van watermeloenen, zo lekker dat je die zo op zou willen eten…

03crochet_pasteque

Gehaakte slinger met watermeloenen van Les Moustachoux

Benodigd materiaal: 1 bol van de kwaliteit Bulky Cotton nr.59, 1 bol van de kwaliteit Big Alabama nr.22 Amigurumi 100% Cotton zwart, Haaknaald nr. 4 en Wolnaald.

Afkortingen
l. = losse
v. = vaste
h.v. = halve vaste
st. / stn. = steek / steken

06crochet_pasteque

Haakpatroon ‘watermeloen vlaggetje’. Met de kwaliteit Big Alabama nr.22 (groen), 22 lossen opzetten. Naald 1: haak 1 l., keer het werk en haak 1 v. in elke l.

Naald 2: Wissel van kleur. Met de kwaliteit Bulky Cotton nr.59 (rood), haak 1 l. bij het begin voor het keren van het werk en haak 1 v. in elke st. v.d. voorafgaande naald.

Naald 3 en herhalen tot aan de laatste naald:: Beginnen met 1 l. voor het keren van het werk, sla de eerste st. over en haak 1 v. in elke st. v.d. voorafgaande naald. Op deze manier verderhaken in elke naald, hierbij steeds de eerste st. overslaan zodat er steeds geminderd wordt tot aan de laatste naald, waarin slechts 1 st. over is. De draad afknippen en wegwerken. Met de wolnaald en het zwarte garen, de zaadjes borduren. Afwerken. Maak op dezelfde manier 5 vlaggetjes meer.

crochet-pasteque-guirlande-katia-moustachoux-DIY

In elkaar zetten. Met de kwaliteitBig Alabama nr.22 (groen), 202 lossen opzetten. ( als hulp bij het tellen: 20 l. voor het begin, 22 l. voor het vlaggetje, 6 l. voor de onderlinge afstand, 22 l., 6 l., 22 l., 6 l., 22 l., 6 l., 22 l., 6 l., 22 l., en 20 l. voor het beëindigen).

Naald 1: Haak 1 l. voor het keren van het werk en haak 20 v. over de eerste 20 l. Haal de haaknaald door de st. 21 en tegelijkertijd door de eerste st. van het vlaggetje (aan de achterkant) en haak 1 h.v. Verderhaken in h.v. tot aan het einde van het vlaggetje. Haak hierna 6 v. over de lossen en vervolgens op dezelfde manier verderhaken over het tweede vlaggetje. Op deze manier alle vlaggetjes toevoegen en hierbij 6 v. tussen de vlaggetjes laten vallen.  Wanneer de 6 vlaggetjes toegevoegd zijn aan de ketting lossen, v. haken tot aan het uiteinde, de draad afknippen en afwerken met een naainaald.

06