11 naaiprojecten om het gebruik van plastic te verminderen🌍

16 februari, 2024

Het zijn de kleine gebaren die de wereld veranderen. Daarom organiseren we een naaichallenge met 11 naaiprojecten met de Zero Waste Challenge Kit om het gebruik van plastic dagelijks te verminderen. Vanaf 29 februari 2024 nodigen wij je uit om een ​​reis van 5 maanden te maken naar een duurzamere en bewustere levensstijl.

Voor deze plasticvrije naai-uitdaging krijgen we hulp van @nairamkitty. Zij zal je stap voor stap begeleiden met 5 video tutorials zodat je kunt leren naaien; een deksel die etenswaren bedekt, een bestek- en servethouder, een opbergtas voor brood, boodschappentas en een tas voor snacks en broodjes. Evenals een setje schijfjes en doekjes om je make-up te verwijderen. Elke maand wacht er een nieuw verrassingsproject op je!

Deel je voortgang en resultaten met de hashtag #ZeroWasteKatiaFabrics op social media en doe mee aan de loting en maak kans op een leuk pakket met Katia Fabrics producten ter waarde van € 100. Onderaan dit bericht leggen we meer uit.

11 naaiprojecten om het gebruik van plastic te verminderen

In de nieuwe Sew-Along (SAL) 2024 stellen we 11 naaiprojecten voor om het gebruik van plastic in het dagelijks leven te verminderen.

#ZeroWasteKatiaFabrics

Project: Naai 11 projecten om het dagelijkse plasticgebruik te verminderen. Je gaat een voedselhoes, bestek- en servethouder, broodzak, boodschappentas en snacktas naaien. Evenals een setje schijfjes en doekjes om je make-up te verwijderen.

Niveau: Eenvoudig

Aanvang: 29 februari

Duur: 5 maanden. Elke 29e van de maand komt er een nieuwe video online met 2 of meer projecten. De challenge eindigt op 29 juni.

Tijdens deze challenge begeleidt @nairamkitty je met haar video tutorials zodat je alle projecten gemakkelijk kunt naaien. Je bent niet de enige in dit avontuur. Sluit je aan bij onze Sewing-Along Katia Fabrics Facebookgroep en maak contact met andere naailiefhebbers die dezelfde doelen delen. Hier delen we projecten en bieden we waardevolle ondersteuningsvideo’s om ervoor te zorgen dat je bij elke stap slaagt.

Materialen: Zero Waste Challenge Kit

proyectos de costura para reducir el uso de plásticos

Wat zit er in de kit?

Het Zero Waste Challenge naaipakket bevat alles wat je nodig hebt om deel te nemen aan deze challenge. Je vindt er de benodigde stoffen en ander naaimateriaal zoals klittenband en elastiek. Bovendien vind je op de verpakking een QR-code met de PDF-patronen om 11 naaiprojecten te maken. En het beste van alles is dat deze patronen en video tutorials beschikbaar zijn met ondertiteling in 6 talen: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Zo kan iedereen meedoen!

Hoe kun je deelnemen aan de Sew-Along van Katia Fabrics?

Allereerst, als je je afvraagt ​​wat een SAL is: het is een afkorting van Sew-Along, wat zoiets als ‘samen naaien’ of ‘naai mee’ betekent. Bij Katia Fabrics nodigen we je uit om te genieten van de ervaring van naaien met naaifans van over de hele wereld in de Sew-Along Katia Fabrics Facebookgroep.

Deelnemen aan een Katia Fabrics SAL is heel eenvoudig!

  • Kijk op Facebook voor onze Sew-Along Katia Fabrics Facebookgroep. Sluit je aan bij naailiefhebbers van over de hele wereld.
  • Koop de kit. Wanneer je de kit hebt gekocht, zul je zien dat er een QR op het label staat. Deze zal worden gebruikt om de GRATIS patronen te downloaden. Download, print en zet ze in elkaar.
  • In de Facebookgroep kun je zien wanneer er een nieuwe video is. Daarnaast kan je vragen stellen, voortgang delen en je eindresultaat delen. In de groep heb je de steun en begeleiding van naailiefhebbers van over de hele wereld en ondersteuning in 6 talen (NL, ES, EN, FR, DE, IT).

🌐 Instructies en ondersteunende video’s:

Tijdens SAL plaatsen we de 29e van elke maand ondersteuningsvideo’s in onze Facebook-groep.

De video’s worden in het Spaans gesproken en zijn ondertiteld in 6 talen: Nederlands, Spaans, Engels, Frans, Duits en Italiaans. Ondertiteling op YouTube inschakelen:

1. Clica en el icono de Subtítulos para activar esta herramienta.
2. Después haz clic en el icono de Configuración ⚙️ (justo al lado).
3. Haz clic en Subtítulos y luego en español.
📱 En un teléfono, activa los subtítulos haciendo clic en los tres pequeños puntos en la esquina superior derecha y luego clica en Subtítulos.

Doe mee aan de plasticvrije naaichallenge!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan? Sluit je aan bij @nairamkitty en Katia Fabrics in dit initiatief waarmee je niet alleen je creativiteit kunt ontdekken, maar ook aanzienlijk kunt bijdragen aan het terugdringen van het gebruik van plastic in onze samenleving.

Als laatste hoogtepunt van deze mooie uitdaging zullen we op 3 juli, samenvallend met de International Plastic Bag Free Day, een weggeefactie organiseren ter waarde van € 100,- aan Katia-producten. Doe mee aan onze challenge en plaats foto’s op je social media met de hashtag #zerowastekatiafabrics om mee te doen aan de weggeefactie.

Doe nu mee aan de Zero Waste Challenge en laten we samen met duurzaam naaien met de 11 naaiprojecten om het gebruik van plastic te verminderen de wereld veranderen!