Naai een haaienkostuum voor carnaval met ons gratis naaipatroon en video tutorial

Verras je kleintje deze carnaval met een door jou gemaakt haaienkostuum. In deze nieuwe tutorial delen we een video waarin we je stap voor stap laten zien hoe je het maakt. Daarnaast delen we het naaipatroon gratis, bestaande uit een jas en haaienstaart. Durf je eigen kostuums te maken! Naast een haaienkostuum kan je dit patroon gebruiken om een draak, dinosaurus of vos te naaien. Het patroon is beschikbaar voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Heb je een ander carnaval kostuum in gedachten? De vrolijke en leuke prints van Katia Fabrics zijn perfect om jouw idee vorm te geven.

Haaienkostuum naaien - gratis naaipatroon haaienpak

Stoffen voor Carnaval

Voor dit haaienkostuum heb je onze sweater- en jerseystoffen nodig. Beide zijn ademend en zeer eenvoudig te wassen en strijken. Ze zijn ideaal voor dit type project dankzij de elasticiteit. Als je op zoek bent naar carnavalsstoffen, bekijk dan de grote collectie prints van Katia Fabrics. Je kostuum is toch wel het meest origineel!

Haaienkostuum naaien

Dit zijn de materialen en gereedschappen die je nodig hebt en enkele tips voor een goede voorbereiding.

Materialen

Gereedschap

  • Stofschaar
  • Papierschaar
  • Spelden
  • Meetlint, pen en papier
  • Kleermaker krijt
  • Strijkijzer
  • Naaimachine

Haaienkostuum naaien - gratis naaipatroon haaienpak

Uitleg
Download eerst de verschillende patroondelen die hierboven genoemd staan. Lees alle instructies aandachtig door. Deze blogpost kan je helpen met het begrijpen en uitknippen van de patroononderdelen. Nadat je je onderdelen uitgeknipt hebt, is het tijd om te naaien. Gebruik onderstaande videotutorial om de staart te maken.

Meer naaipatronen en lessen voor beginners

Met weinig moeite maak je dit fantastische en unieke kostuum om te pronken tijdens Carnaval! Op onze blog vind je meer gratis naaipatronen en naailessen voor beginners.

Blijf op de hoogte!

Wil je kans maken op te gekke prijzen, meedoen aan onze wedstrijden en nieuwe technieken leren? Of regelmatig nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende haak-, brei- of naaiproject? Abonneer dan op onze blog (rechtsboven op je computerscherm of onderaan deze blogpost op je telefoon) en volg ons op YouTube, Facebook en Instagram!