Een mondkapje eens anders dragen deze zomer: onze tutorial voor een hoofdband met knoopjes

De zomer staat voor de deur en het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht wanneer we met de trein reizen of naar het buitenland gaan. Daarom hebben we een tutorial gemaakt voor een hoofdband die het dragen van een masker comfortabeler maakt. Hiermee hoeft het elastiek niet achter de oren gedragen te worden. Zo stoort het minder en doet het geen pijn meer. Het enige dat je hoeft te doen, is twee knopen aan de zijkanten van je hoofdband vastmaken waaraan je de elastische bandjes van het masker bevestigt. Geweldig idee, toch? Lees gauw verder voor onze tutorial en naai een hoofdband met knopen!

Naai een hoofdband met knopen - comfortabel mondkapjes dragen in de zomer

Naai een hoofdband met knopen

Voor deze tutorial raden we stretchstoffen aan, zoals onze jersey of sweatstoffen. Voor deze tutorial hebben wij onze sweatstof Women Fishing French Terry uit onze lente- en zomercollectie 2020 gebruikt. Hieronder lees je welke materialen en accessoires je nodig hebt.

Naai een hoofdband met knopen - comfortabel mondkapjes dragen in de zomer

Materialen

Stap voor stap: tutorial voor een hoofdband

  1. Vouw de hoofdband dubbel met de goede kanten op elkaar en naai het aan de lange zijde aan elkaar. BELANGRIJK: Laat de uiteindes open en houd in het midden een opening van ca. 10 cm vrij.
    Vouw het gedeelte voor het elastiek ook dubbel met de goede kanten op elkaar en naai het aan de lange zijde aan elkaar. Houd de uiteindes open zodat het elastiek er doorheen getrokken kan worden.
  2. Draai alles binnenstebuiten zodat de goede kant van de stof nu zichtbaar is. Strijk zodat de naadjes in het midden komen. Trek nu het elastiek door de opening en naai het met een rijgsteek aan een uiteinde vast. Trek het elastiek door naar het andere uiteinde zodat de stof omkrult en naai ook het tweede uiteinde.
  3. Haal het elastiek door de hoofdband zoals aangegeven in de video en naai beide uiteinden stevig vast. Zorg ervoor dat de lange zoom van de hoofdband en de lange zoom van het elastiek op elkaar liggen.
  4. Draai de hoofdband door de opening van 10 cm en sluit deze vervolgens met de matrassteek. Pas de hoofdband even aan en bepaal precies waar de knoppen moeten zitten. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de knopen vast te naaien en je bent klaar!