Pronk deze zomer met een zelfgemaakte strandtas en toilettas, gemaakt van gerecycled canvas en ons gratis naaipatroon

11 juli, 2022

Een tas om mee naar het strand te nemen mag deze zomer niet ontbreken. Het is een eenvoudig en snel naaiproject, en het beste van alles is dat het door jou gemaakt kan worden. Bovendien kun je de strandtas in een middag klaar hebben. Het gratis naaipatroon en de stapsgewijze instructies kun je gemakkelijk thuis printen. Tijdens dit naaiproject leer je hoe je een gevoerde tas met zakken maakt. Het patroon bevat ook instructies om een ​​kleine toilettas met ritssluiting te naaien, ideaal voor het opbergen van kleine spullen op het strand of bij het zwembad. Deze strandtas wordt genaaid met de gerecycled canvasstoffen ´Recycled Canvas´ van Katia Fabrics. Kies je eigen kleurencombinatie uit de 12 beschikbare kleuren en geniet van je nieuwe strandtas.

Pronk deze zomer met een zelfgemaakte strandtas en toilettas, gemaakt van gerecycled canvas en ons gratis naaipatroon

100% gerecycled canvas

Recycled Canvas is een rustieke canvas-achtige stof. Het is gemaakt van plastic flessen en gerecycled katoen en voelt natuurlijk, zacht en resistent aan. Deze 100% gerecyclede stof is gecertificeerd met de Global Recycled Standard (GRS). Door het speciale productieproces heeft deze stof een lagere impact op het milieu in vergelijking met conventionele canvasstoffen.

RECYCLED CANVAS stoffen om tassen mee te naaien

Hoe naai je een strandtas?

We hebben 4 van de 12 kleuren van deze duurzame canvas stof gebruikt om de strandtas te maken. Om precies te zijn hebben we de kleuren Recycled Canvas in Spring-Green-Leaf, Cherry-Red, Cayenne en Aqua. Hieronder vind je de materialen en gereedschappen die je nodig hebt om de tas te naaien. Met onze stap-voor-stap video tutorial wordt het heel eenvoudig om deze tas te naaien. 

leer een toilettas naaien

Materialen:

Het is belangrijk om de stoffen te wassen en strijken voordat je ermee aan de slag gaat.

  • Katoenen tape voor de banden: 3 cm breed x 140 cm lang (2 banden x 70 cm)
  • Naaigaren passend bij de stof
  • Thermo-klevende tussenvoering
  • Schuimbasis of watten
  • Gebruikelijke hulpmiddelen zoals een schaar, spelden, meetlint, strijkijzer, naaimachine, enz

Voor de toilettas:

  • Rits 18 cm
  • Strip om de toilettas aan de strandtas te bevestigen.

Naaitips

  1. Print het naaipatroon voordat je begint met naaien, zet de patroondelen in elkaar en lees aandachtig alle instructies door.
  2. Alle onderdelen zijn inclusief een naadtoeslag van 1 cm. Daarom worden de stukken stof langs de randen van de patroondelen uitgeknipt.
  3. Als je een beginner bent, kan het helpen om elke naad te rijgen voordat je deze op de naaimachine naait.
  4. Lock of werk in zigzagsteek langs de randen van je stof om te voorkomen dat de stof uitrafelt.

Nadat je je patroononderdelen met de bijbehorende patroonmarkeringen hebt uitgeknipt, is het tijd om te beginnen met naaien. Volg zorgvuldig alle stappen in de instructies hieronder en je hebt deze fantastische strandtas in no time klaar!

Stap voor stap instructies

  • Knip de onderdelen van de tas uit in de gekozen kleuren. Knip ook de tussenvoering voor de beleg en de watten voor de onderkant van de tas uit.

De toilettas:

  • Doe de ritssluiting, met de goede kanten naar elkaar toe, langs de bovenranden van de toilettas. Leg de voering erop zodat de goede kant naar de goede kant van de stof wijst. Speld vast en naai met een ritsvoetje.
  • Open de toilettas zodat de voering naar de voering wijst en de buitenkant naar buiten. De rits moet in het midden zitten. Plaats de toilettasstrip op een van de zijkanten van de buitenstof. Naai langs de rand en laat een opening in de voering om de toilettas naar de rechterkant te draaien.
  • Keer de toilettas binnenstebuiten door de opening in de voering en naai de opening vervolgens dicht met de hand of op de naaimachine.
  • Bereid de voering voor: bevestig de toilettas aan één kant van de voering.

Het naaien van de tas:

  • Breng de interfacing aan op het bovenste gedeelte om de tas te verstevigen.
  • Naai de bovenste zoom van de zak, strijk de naden naar binnen en naai een deel van het buitenste stuk.
  • Verbind de zijkanten en de onderkant van de buitenste zakdelen, met de goede kanten naar elkaar toe, en naai vast. Doe hetzelfde met de voering, maar laat een opening van 15 cm vrij om de tas binnenstebuiten te kunnen keren.
  • Naai de hoeken om de basis van de tas te maken, met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Breng de schuimbasis aan en naai deze aan de basis. Naai de voering op dezelfde manier.
  • Steek de voering in de tas, met de goede kanten naar elkaar toe. Speld vast langs de bovenrand en naai vast.
  • Keer de tas binnenstebuiten door de opening in de voering. Vouw en strijk de beleg naar binnen. Naai de handvatten op de plek die is aangegeven in het patroon.
  • Naai tot slot de opening van de voering dicht.
  • Optioneel: Naai een drukknoop om de tas te kunnen sluiten.

We hopen dat je je tas met plezier gebruikt en dat we je versies kunnen zien met de hashtag #katiafabrics.

Leer een strandtas naaien

Leer een strandtas naaien

 

Leer nog meer tassen, toilettassen en etuis naaien

Als je nog meer tassen, toilettassen en etuis wil naaien, dan vind je nog meer gratis naaipatronen op katia.com inclusief video tutorials. 

Bucket bag naaipatroon

Caramel tas naaien