Naai een kinderrok met pailletten met ons gratis naaipatroon en video tutorial

10 december, 2021

De feestdagen staan ​​voor de deur. Dat betekent bijzondere momenten en culinaire hoogstandjes met dierbaren. Wat past er beter bij deze feeststemming dan een elegante outfit met pailletten? De kleintjes zullen dol zijn op de omkeerbare pailletten die van kleur veranderen als je ze in een andere richting veegt. Roze wordt zilver, aqua wordt brons en goud wordt zwart. Hoe leuk is deze nieuwe feeststof? Naai met onze video tutorial en gratis naaipatroon een eenvoudig rokje in kindermaten. Voor dit project hebben we onze paillettenstof gecombineerd met onze effen jerseys.

Kinderrok met pailletten naaien met Katia Fabrics en dit gratis naaipatroon

Voor je aan de slag gaat, raden we je aan de tips te lezen om makkelijker met deze speciale stof te naaien. Je kunt daarnaast ook mooie tasjes naaien in de vorm van een hart of vis die je op de foto´s kunt zien.

Kinderrok met pailletten naaien met Katia Fabrics en dit gratis naaipatroon

Rok met pailletten

Volg stap voor stap onze video-tutorial en naai dit feestelijke kledingstuk voor je kleintjes!

Materialen

Hieronder vind je een overzicht van de materialen en accessoires die je nodig hebt.

 • Paillettenstof: 60 cm
 • Jerseystof: 60 cm
 • Naaipatroon (PDF)
 • Elastische band, 30 mm breed
  5-6: jaar 49 cm,
  7-8 jaar: 51 cm
  9-10 jaar: 53 cm
  11-12 jaar: 55 cm
 • Naaimachinenaald Titanium. Deze naalden zijn harder en komen makkelijker door de pailletten heen.
 • Tweelingnaald voor jersey voor het naaien van de zoom van de jersey petticoat

Kinderrok met pailletten naaien met Katia Fabrics en dit gratis naaipatroon

Tips & tricks

Zoals altijd hebben we een paar tips:

 • Naai de paillettenstof niet met de pailletten naar boven, anders kunnen verstoppingen en beschadigde pailletten ontstaan. Haal indien nodig de pailletten uit de naadtoeslag.
 • Het is beter om paillettenstof niet te naaien of af te werken met een overlockmachine

Kinderrok met pailletten naaien met Katia Fabrics en dit gratis naaipatroon

Naaipatroon kinderrok met pailletten

 1. Naai eerst de jersey stof aan de onderkant van de voor- en achterkant zoals aangegeven in het patroon. Gebruik een tweelingnaald om een ​​elastische naad te maken.
 2. Leg nu het voor- en achterstuk van jersey binnenstebuiten en naai aan de zijkanten aan elkaar.
 3. Leg vervolgens het voorpand met pailletten met de goede kanten op elkaar op het tricot achterpand en naai de zijkanten aan elkaar. Let op: Er wordt geen zoom genaaid aan de onderkant van de paillettenstof.
 4. Keer de rok met de goede kant naar buiten. De zijnaden zijn nu verborgen tussen de jersey en de paillettenstof zodat huidcontact wordt vermeden.
 5. Naai de uiteinden van de tailleband met de goede kanten op elkaar. Leg de tailleband met de goede kanten op elkaar op de bovenrand van de buitenstof van de rok en naai rondom vast. Vouw de tailleband naar boven.
 6. Vouw de tailleband halverwege naar binnen, naai vast met een van buiten zichtbare gewatteerde naad en laat een opening open om de elastische band door te halen. Op deze manier zit de naadtoeslag aan de binnenkant van de tailleband van de rok.
 7. Trek de elastische band door met een veiligheidsspeld. Pas de lengte van de elastische band aan de tailleomvang aan, naai de uiteinden van de elastische band aan elkaar en sluit de opening.

Kinderrok met pailletten naaien met Katia Fabrics en dit gratis naaipatroon