Naaien is in de mode: leer de basistechnieken van naaien met Katia Fabrics!

Naaien is in de mode. De afgelopen jaren is de populariteit van handarbeid enorm toegenomen, van haken en breien tot naaien! Mede dankzij programma’s als The Great British Sewing Bee en Project runway is de liefde voor handarbeid in een goed daglicht komen te staan.

Natuurlijk houden wij van alle trends, maar houden we ook onze eigen stijl aan. Onze stijl is alleen niet altijd in de winkels terug te vinden. In principe geldt tegenwoordig dat alles wat je leuk vindt, toegestaan is. En dat is precies wat wij doen: wij richten ons op individuele accenten, waarmee onze outfits zich onderscheiden van de rest!

Naaien is in de mode - leer de basistechieken van naaien met Katia Fabrics

Naaien is in de mode!

Zelfs naaien is een geweldige manier om unieke kleding te maken. Er is toch geen beter gevoel dan een compliment beantwoorden met: “Bedankt, ik heb het zelf gemaakt”!? Die vreugde en trots is gewoon onbetaalbaar. Wij willen onze ideeën, ervaringen en passie voor naaien met jullie delen, zodat jullie net zoveel genieten van het ontwerpen en maken als wij doen.

Naaien is in de mode - leer de basistechieken van naaien met Katia Fabrics

Basistechnieken van naaien

Heb jij altijd al willen leren naaien, maar haak je af zodra je een patroon probeert te lezen? Bij Katia werken we aan een reeks artikelen voor beginners over de basistechnieken van naaien en het begrijpen van naaipatronen. Met als eerste les: hoe knip je een naaipatroon, wat is een zelfkant en wat betekent recht/dwars/schuin van draad? Leren hoe je een broek of trui naait, inclusief beleg en tailleband? Bekijk dan onze tweede les!

Naaien is in de mode - leer de basistechieken van naaien met Katia Fabrics

Katia Fabrics stoffencollectie

Katia Fabrics biedt een ruime keuze aan patronen met stapsgewijze instructies. Daarnaast hebben we een groot aanbod stoffen waarmee je je favoriete printje voor je favoriete project kan uitzoeken. Voor elk wat wils met onze verschillende printjes van poplin, jersey, sweat en canvas stoffen.

Nähen-Mode-KatiaFabrics-Schnittmuster-Stoffe

Tip: bekijk ook eens ons YouTubekanaal. Hier vind je regelmatig nieuwe videos waarin we laten zien hoe je een bepaald kledingstuk of accessoire naait. Vooral voor beginners is het een goed hulpmiddel om de basistechnieken van naaien te begrijpen en onder de knie te krijgen.

Waar wacht je nog op? Naaien is in de mode! Kies een leuk patroon en mooie stof uit en maak iets moois! Jij hebt de touwtjes in handen.

Blijf op de hoogte!

Wil je kans maken op te gekke prijzen, meedoen aan onze wedstrijden en nieuwe technieken leren? Of regelmatig nieuwe inspiratie opdoen voor je volgende haak-, brei- of naaiproject? Abonneer dan op onze blog (rechtsboven op je computerscherm of onderaan deze blogpost op je telefoon) en volg ons op YouTubeFacebook en Instagram!

Nähen-Mode-KatiaFabrics

%d bloggers liken dit: