DIY voor minicrafters: maak macramé armbandjes voor kinderen met Katia Amigurumi 100%

Hallo Minicrafter! Het is zover, de zomervakantie is aangebroken. Genoeg tijd voor jezelf om lekker creatief bezig te zijn en nieuwe hobby’s te leren. Deze zomer hebben we iets nieuws voor je op ons YouTube-kanaal: leer hoe je zelfgemaakte macramé armbandjes maakt met onze stap-voor-stap video’s. Leuk voor jezelf, maar ook als cadeau voor vrienden en familie. Of misschien wil je ze wel verkopen? Je hebt voor deze armbandjes geen ervaring nodig, iedereen kan het leren. Anna Jaune, lerares van onze Katia Academy, laat je in 5 video’s zien hoe je 5 verschillende armbandjes maakt met Katia Amirugumi 100%. Bestel een pakket met 10 verschillende kleuren en ga aan de slag!

DIY voor minicrafters: maak macramé armbandjes voor kinderen met Katia Amigurumi 100%

Macramé voor kinderen

Nog nooit eerder macramé gedaan? Geen zorgen, wij helpen je! De knopen die we gebruiken zijn heel eenvoudig en de stap-voor-stap video’s zijn speciaal gemaakt voor beginners. Leer deze zomer een nieuwe hobby en raak verslaafd aan het maken met je eigen handen!

 

Wat heb je nodig voor de macramé armbandjes?

Voor deze armbandjes heb je 1 pakket Katia Amigurumi 100% nodig met daarin 10 kleine bolletjes in verschillende kleuren. Het pakket is beschikbaar in 4 verschillende kleurenopties. Daarnaast heb je een schaar, liniaal en plakband nodig. En natuurlijk de video tutorials die je hieronder vindt.

 

1. Diagonale armband met 5 kleuren

Knip 5 draden van 160 cm in verschillende kleuren. Maak een knoopje en plak het vast aan de tafel met plakband. Bekijk de video hieronder voor de knoopjes en afwerking.

 

2. Chevron armband met 4 kleuren

Dit armbandje heeft een soort v-patroontje en is gemaakt met 4 draden van 200cm in verschillende kleuren. Vouw de draden dubbel, maak ene knoopje en plak vast aan de tafel met plakband. In de video hieronder zie je hoe je de knoopjes maakt.

3. Zigzag armband met 4 kleuren

Voor dit armbandje heb je 4 kleuren nodig in verschillende lengtes: 1x 200 cm, 1x 180 cm, 1x 160 cm en 1x 120 cm. Zie de video hieronder voor uitleg.

4. Ruiten armband met 3 kleuren

Dit armbandje heeft een ruitenpatroon en wordt gemaakt met 3 kleuren van 200 cm lang. Vouw de draden dubbel en leg er een knoop in. Plak vast aan de tafel en ga aan de slag met de video hieronder.

5. Ruiten en chevron armband met 5 kleuren

Combineer ruiten en chevron in dit leuke armbandje met 5 kleuren van 210 cm lang.

Hopelijk beleef je veel plezier aan het knopen van deze armbandjes. Wij zien graag wat je ermee gemaakt hebt! Deel een foto  of video van de armbandjes van je kinderen op Instagram met de hashtag #KatiaMinicrafters en tag ons op @katiayarns. Wij wensen je een hele fijne, zonnige, creatieve zomervakantie!

DIY voor minicrafters: maak macramé armbandjes voor kinderen met Katia Amigurumi 100%

%d bloggers liken dit: