Leer breien en haken met Easy Knits: 39 snelle en eenvoudige patronen voor beginners!

18 september, 2018

Wij zijn benieuwd: wat wil jij leren breien of haken voor het nieuwe seizoen? September is de ideale maand om een nieuw project te starten en je kennis te vergroten. In ons nieuwe tijdschrift Easy Knits vind je 39 snelle, eenvoudige en moderne patronen voor beginners. Leer breien en haken met projecten als mutsen met pom poms, eenvoudige nekwarmers, groffe sjaals, veelzijdige vesten, oversized truien of warme jassen. Ook vind je er mooie ideeën voor in huis: hoesjes voor je telefoon en tablet, tassen, toilettassen, kussens en dekens voor op de bank.

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

Leer breien en haken

Bij elk haak- en breiproject leer je weer wat nieuws. Met slechts een paar simpele basissteken kan je verrassende resultaten bereiken. Zullen wij vast verklappen wat je met onze nieuwe patronen uit Easy Knits zult gaan leren en oefenen?

Met de breipatronen leer je hoe je van kleur verandert, hoe je een armsgat maakt, kabels breien, reliëfpatronen met ruitvormige en vierkante steken, de accordeonsteek – en hoe je pom poms maakt!

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

Met de haakpatronen leer je kledingstukken te maken van vierkantjes (granny squares), franjes en klosjes toe te voegen, werken met dubbel garen, uit een hoek een vierkant te maken, en nog vele andere technieken.

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

4 DIY-video´s

Benieuwd hoe een aantal van onze patronen uit Easy Knits precies gemaakt worden? Leer breien en haken met onze vier nieuwe DIY-video´s! In deze video´s laten we zien hoe leuk breien en haken is en tonen we stap voor stap wat je kan verwachten. Alle patronen in de video´s kan je in het tijdschrift vinden of als PDF downloaden op onze website (€ 1,95 per stuk). Video´s zijn zonder twijfel de perfecte leermethode voor beginners die het zelf vanuit huis willen leren!

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

Met deze 4 video´s leer je hoe je een maxi-trui breit met ons nieuwe XXL-garen Katia Tout de Suite; een fluweelzachte pompommuts gebreid op rondbreinaalden met slechts één bol Katia Polar; een gehaakte tablethoes maakt van granny squares met Katia Azteca Degradé; en tot slot een origineel gehaakte zonneklep gemaakt van slechts één bol Katia Inca Ice.

Designers Awards 2

Tot slot zijn we verheugd om de twee winnende ontwerpen bekend te maken van de tweede editie van de Katia Designers Awards (meer informatie vind je in dit bericht).

Het eerste ontwerp is een muts en maxi-sjaalset ontworpen door Ana Martín, winnares van de categorie Accessoires. Haar set bevat een trendy muts en een grof gebreide sjaal in een trendy kleurencombinatie: crème en mosterd. Twee eenvoudige patronen die de eenvoud van breien met grote naalden combineren met leuke details zoals kleurveranderingen, franjes en pom poms.

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

Het tweede ontwerp is van Gretha de Jonge, winnares van de damesmode categorie. Zij ontwierp een eenvoudige trui bestaande een slimme combinatie van de ribbelsteek en tricotsteek. Het feit dat de trui in slechts één effen kleur gebreid is, benadrukt de kracht van deze twee basissteken die in een geometrisch blokontwerp werden toegepast.

Leer breien en haken met het nieuwe Katia tijdschrift Easy Knits

Beide patronen zijn gratis beschikbaar als downloadbare PDF op onze website. Wij zouden het leuk vinden als jullie deze ontwerpen gaan maken, ervan genieten en delen op social media. Je kan hierbij de makers taggen zodat zij de foto´s ook te zien krijgen: @xamalo85 en @knitadventureblog. Als jij ook je ontwerp- en breintalenten aan ons wil laten zien, zorg dan dat je geabonneerd bent op onze blog zodat je de volgende Katia Designers Awards niet mist. Jullie creativiteit heeft een plek in onze magazines!