Leer hoe je een ijsbeertas voor kinderen naait met onze kant-en-klare panelen

9 augustus, 2021

We bereiden ons verder voor op de terugkeer naar school! Dit keer leren we je een ijsbeertas naaien voor kinderen met een winterse print in blauwe tinten en een ijsbeer in de hoofdrol. Een heel eenvoudig project dankzij ons Polar Bear Bag paneel en de stap voor stap video die Marian voor ons heeft gemaakt. De rugzak heeft een koordsluiting, klep en een perfect formaat voor de babykamer of peuter. Veel plezier met het voorbereiden van een 100% handgemaakte back to school voor je kleintje.

Back to school: leer een ijsbeertas voor kinderen naaien met Katia Fabrics en deze stap voor stap video tutorial

Back to school ijsbeertas naaien ‍❄️

Noteer de lijst met materialen en gereedschappen en volg de stap voor stap video om deze leuke tas te maken. Het paneel is gemaakt van onze canvasstof, een resistente stof die ideaal is voor dit soort projecten. Je kunt ook vulling gebruiken om de tas meer body te geven, jij beslist.

Materialen (één maat 3-7 jaar)

  • 1 paneel CSP2 – IJsbeertas
  • 2x zwarte verstelgespen: 25 mm breed.
  • Crème katoenen koord (8 mm breed): 95 cm.
  • 2 x nestelogen (12 mm) om het koord door te halen.
  • Vulling: 80 cm (optioneel).

Back to school: leer een ijsbeertas voor kinderen naaien met Katia Fabrics en deze stap voor stap video tutorial

Ijsbeertas naaien

Knip de stukken uit langs de lijnen die met zwart zijn gemarkeerd. Naadtoeslagen van 1 cm inbegrepen.

1. Maak de rugbanden: vouw de banden dubbel, met de goede kanten naar elkaar toe, mooi plat strijken en naai langs de open kant en het ene uiteinde. Laat het andere uiteinde open. Keer de banden binnenstebuiten door het open uiteinde met behulp van een breinaald of satéprikker en weer mooi plat strijken. Plaats de twee langere banden (afgewerkte lengte = 39 cm x 2,5 cm) aan de bovenkant van de achterkant van de rugzak tussen de patroonmarkeringen/- inkepingen naar beneden gericht. Naai vast.

2. Naai de twee kortere banden tussen de patroonmarkeringen/inkepingen naar boven gericht (afgewerkte lengte = 37 cm x 2,5 cm). Bevestig de verstelgespen aan de uiteinden van de bovenste banden en naai vast. Haal vervolgens de onderste banden door de gespen.

3. Leg de voor- en achterkant van de rugzak met de goede kanten op elkaar en naai de zijnaden.

4. Leg de ronde bodem onder aan de voor en achterkant van de rugzak (met de goede kanten naar elkaar toe), speld en naai vast. Herhaal dezelfde stap met de voering, plaats de voering om de rugtas (goede kanten op elkaar) en naai vast, maar laat een opening open om de rugzak binnenstebuiten te kunnen keren.

Back to school: leer een ijsbeertas voor kinderen naaien met Katia Fabrics en deze stap voor stap video tutorial

De flap

5. Leg de twee flapdelen op elkaar met de goede kanten naar elkaar toe gericht. Naai langs de ronde rand, laat de rechte kant (bovenste deel) open, maak kleine knipjes in de ronding en keer om naar de goede kant. Stik de naad smal op de rand door. Naai de flap aan de bovenkant van de achterkant van de rugzak, naar beneden gericht, zodat de buitenkant/ mooie kant van de rugzak de stof van de buitenste flap raakt.

6. Steek het buitenste deel van de rugzak in het voeringdeel, met de goede kanten van de stoffen naar elkaar toe gericht. Zorg ervoor dat de flap en de bovenste banden in de voering zitten en naar beneden gericht zijn. Speld en naai de voering aan de buitenste rugzakstof rond de bovenrand. Bevestig de nestelogen op de aangegeven punten.

Back to school: leer een ijsbeertas voor kinderen naaien met Katia Fabrics en deze stap voor stap video tutorial

Tunnel- en koordstop

7. Keer de rugzak binnenstebuiten door de opening in de voering en naai deze opening met de hand dicht. Beide goede kanten zijn nu buiten. De naadjes even mooi glad strijken. Duw nu de binnenkant in de rugtas. Strijk de naad van de bovenrand mooi plat.

8. Maak de tunnel zo breed dat het koord erdoor kan, stik de tunnel met een afstand van 2,5 cm vanaf de bovenrand. Maak een knoopje aan beide uiteinden van het koord, haal het koord met behulp van een veiligheidsspeld via het ene nesteloog door de tunnel en door het andere nesteloog weer naar buiten.

9. Maak de koordstopper voor het koord: vouw het stukje stof dubbel, met de goede kanten naar elkaar toe, naai in de lengte en keer binnenstebuiten. Zigzag de zijkant randjes en vouw ze naar elkaar toe, naar het midden met een kleine overlap, stik de overlap van boven naar beneden door, zodat er twee tunnels ontstaan om het koord straks door te halen. Haal de twee koorduiteinden door het koord en knoop vervolgens de koorduiteinden vast.

Back to school: leer een ijsbeertas voor kinderen naaien met Katia Fabrics en deze stap voor stap video tutorial - FLAP

Je nieuwe ijsbeertas is klaar voor het nieuwe schooljaar!

Maak de garderobe van je kleintjes compleet met praktische projecten zoals truien en t-shirts met onze eenvoudige op maat gemaakte panelen.