Ga aan de slag met deze 10 gratis haak- en breipatronen voor Moederdag

8 mei, 2018

Volgende week zondag is het Moederdag. Tijd om je bolletjes wol te verzamelen en aan de slag te gaan met deze leuke patronen voor Moederdag! Zelfgemaakte cadeautjes worden altijd zeer gewaardeerd en zijn soms nog veel leuker dan gekochte cadeautjes.

Speciaal voor Moederdag hebben wij een selectie gemaakt van 10 gratis haak- en breipatronen, zodat jij je (schoon)moeder, oma, vrouw, vriendin of andere bijzondere vrouw in je leven kan verrassen met een handgemaakt cadeau.

10 patronen voor moederdag door katia

Deel je creaties met ons!

Wat ga jij maken voor Moederdag? Laat het ons weten in de reacties of laat het ons zien op social media. Gebruik hashtag #madewithkatia zodat wij je foto’s kunnen volgen op Instagram en Facebook.

10 gratis patronen voor Moederdag

1. Placemats
Deze wasbare onderzetters zijn gemaakt met Katia Big Ribbon. Origineel en ook nog eens handig!

kaarsje haken breien voor op tafel - patronen voor Moederdag

2. Leuke manden ter decoratie van het huis
Deze manden maak je met Katia Big Ribbon. Handig om spullen in op te bergen en staat super leuk in de woonkamer of slaapkamer.

woning manden haken breien - patronen voor Moederdag

3. Armbandje voor de zomer
Maak een originele armband voor Moederdag met Katia Monaco Baby. Leuk om te matchen met andere sieraden. Ook een ideaal project wanneer je in tijdnood bent, want het is vrij snel te haken.

Zomerse armband haken breien met Katia - patronen voor Moederdag

4. Leuk zomers tasje
Dit leuke tasje haak je met Katia Washi en is daarom vrij snel te realiseren. De ´bobble stitch´ geeft de tas een speelse uitstraling en maakt het een leuk project om aan te werken.

dames tasje haken breien - patronen voor Moederdag

5. Sierlijke schoudertas
Nog een super leuk en eenvoudig tasje gemaakt met Katia Washi. De franjes maken het een sierlijke tas voor de zomer.

tasje voor moederdag haken breien - patronen voor Moederdag

6. Mand voor huisdier
Is jouw moeder/oma/dochter/vriendin een dierenliefhebber? Haak dan dit leuke, originele mandje voor de geliefde viervoeter met Katia Big Ribbon!

Mand voor huisdier haken breien - patronen voor Moederdag

Patronen om te dragen

7. Gebreide kussens
Deze ronde kussens zijn gebreid met Katia Big Alabama. Een eenvoudig patroon dat ook geschikt is voor beginners. Leuk ter decoratie van de woonkamer of voor buiten in de tuin.

kussen breien haken patroon - patronen voor Moederdag

8. Zomers topje
Dit zomerse topje is gebreid met Katia Funny Rainbow. Heerlijk om te dragen in de zomer!

patroon haken en breien topje - patronen voor Moederdag

9. Omslagdoek met pareltjes
Brei deze mooie omslagdoek met Katia Sunset, een katoen met satijnen afwerking en echte kristallen pareltjes die het breiwerk laten schitteren. Ideaal voor de koele zomeravonden.

sjaal omslagdoek haken breien met katia - patronen voor Moederdag

10. Granny square deken
En tot slot: een prachtige, eenvoudige deken gemaakt van granny squares. Doordat het patroon vrij eenvoudig is, is het een ideaal project voor beginners. Over het algemeen kost het haken van een deken wel wat meer tijd dan voorgaande projecten, maar het eindresultaat is een prachtig cadeau dat nog jaren meegaat.

deken haken breien - patronen voor Moederdag

Fijne Moederdag!

Dat waren ze! De 10 gratis patronen voor Moederdag. Hopelijk zit er iets tussen dat je kan gebruiken voor je volgende project/cadeau. Vergeet niet hashtag #MadewithKatia te gebruiken op Instagram en Facebook!

KatiaShop

Alle spullen die je nodig hebt, vind je in de Katia winkels bij jou in de buurt. Daarnaast is het online te bestellen via onze website. Op de hoogte blijven van onze nieuwe garens en patronen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.