Haak deze twee leuke cactus boekensteunen voor je boekenverzameling!

Vandaag delen we een praktisch en leuk decoratie idee voor je boekenverzameling. Deze twee cactus amigurumi zijn eenvoudig te haken en kan je gebruiken als boekensteun, deurstopper of gewoon ter decoratie van je woning. Nog geen ervaring met het haken van amigurumi? Dan is dit een perfect project om het te leren.

Cactus Amigurumi

Cactus amigurumi

Cactussen –en ook vooral gehaakte cactussen- zijn een enorme trend geworden. Als je op Google zoekt naar ‘Cactus amigurumi’, zul je zien dat dit een van de meest populaire haakpatronen is onder liefhebbers van amigurumi.

Cactus Amigurumi

Voor de gehaakte cactus heb je Katia Big Ribbon en Katia Fair Cotton nodig. Katia Big Ribbon is een XXL-lint dat lichter is dan de trapillo. Met dit lint is het patroon makkelijk en snel te haken. Bovendien zorgt de dikte van de tape voor stevigheid van het eindresultaat. In het patroon geven we je ook een tip om gewicht toe te voegen, wat belangrijk is voor een boekensteun. Voor de kleine decoratieve bloemen gebruiken we Katia Fair Cotton, een biologisch katoen dat milieuvriendelijk is.

Cactus Amigurumi

Boekensteun, deurstopper of decoratief: waar ga jij de cactussen voor gebruiken? Laat het ons weten in de reacties of laat het ons zien op social media. Gebruik hashtag #madewithkatia en #CactusAmigurumi zodat wij je foto’s kunnen volgen op Instagram en Facebook.

Cactus Amigurumi Cactus Amigurumi

Ananassteek

*Sla de draad om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om de haaknaald en haal een lus op*, herhaal 2 maal en steek hierbij steeds in bij dezelfde steek. Tot slot sla je nog een keer draad om je haaknaald en haal je de draad door alle lussen die op de haaknaald staan.

Cactus Amigurumi

KatiaShop

Alle spullen die je nodig hebt, vind je in de Katia winkels en zijn daarnaast online te bestellen in onze KatiaShop. Op de hoogte blijven van onze nieuwe garens en patronen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

%d bloggers liken dit: