Maak je eigen YarnWoman en vecht mee tegen verveling! Gratis amigurumi patroon voor Knit in Public Day

14 mei, 2018

Wolsteek! Mega-sjaal! Meerderen! Dit zijn een paar superkrachten van YarnWoman, de fantastische wollen vrouw. Deze grappige superheldin staat klaar om verveling te bestrijden met haar beste wapens: wol, haaknaalden, breinaalden en steken. Speciaal voor World Wide Knit in Public Day (Wereldwijde Brei-in-´t-Openbaar-Dag) op 9 juni 2018 heeft Maria van haakblog De Estraperlo een #KatiaYarnWoman patroon ontworpen. Klaar om de wereld te redden van alles dat niet cool is? Yeah! Aan de slag!

YarnWoman

Super amigurumi patroon

Voor dit super amigurumi patroon heb je Katia Alabama nodig. Het is aanbevolen dat je de basis haaksteken al kent. Als je een beginnende haakster bent, maak je geen zorgen! Ontwerpster Maria De Estraperlo zal ons begeleiden bij het maken van YarnWoman. Hieronder vind je een overzicht van de technieken die je gaat leren en toepassen tijdens dit project:

  1. We haken het lichaam en hoofd als een geheel
  2. Voeg zelf details toe om je amigurumi een persoonlijkheid te geven
  3. Gebruik pijpenragers in de armen en benen zodat je ze kan bewegen en in een andere positie kan brengen
  4. Leer het creëren van je eigen kapsel
  5. We naaien de onderdelen aan elkaar met behulp van spelden
  6. We creëren mooie overgangseffecten bij overlappende delen met behulp van haaksteken in de achterste lus en voorste lus
  7. En natuurlijk gaan we meerderen, minderen, van kleur veranderen, ogen toevoegen, vullen….

YarnWoman

Als je de basis haaksteken kent, dan heb je de super powers om een YarnWoman te maken. Gebruik deze krachten in de strijd tegen verveling!

Doe mee aan de YarnWoman CAL!

Wil je direct aan de slag met je eigen YarnWoman? Word dan lid van onze CAL Facebookgroep #KatiaYarnWoman, een online ontmoetingsplek voor het delen van je YarnWoman met andere amigurumi fans. Samen zullen we komende weken aan onze YarnWomans werken, tips delen en elkaar inspireren!

YarnWoman

Leden van onze #KatiaYarnWoman Facebookgroep maken daarnaast kans op prijzen. Zo organiseren we de speciale #KatiaYarnWoman giveaway voor deelnemers aan onze CAL. Meedoen is eenvoudig: deel t/m 9 juni 2018 een foto van jouw YarnWoman gemaakt met Katia garen* in de groep en maak kans op een prijs! 12 juni 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Katia Giveaway op Instagram

Ook op Instagram maak je kans op te gekke prijzen. Wij zien jouw YarnWoman graag in actie! Deel tot en met 9 juni 2018 een foto op Instagram met hashtag #KatiaYarnWoman waarop jouw YarnWoman vecht tegen de verveling, stress of een andere slechterik. Vergeet ons ook niet te taggen via @katiayarns. De winnaars* van onze giveaways worden bekend gemaakt op 12 juni 2018. Power to creativity!

YarnWoman

*Let op: alleen creaties gemaakt met Katia garen maken kans op een prijs.

Knit in Public in Nederland en België

Wil je meedoen aan de ‘Wereldwijde Brei-in-´t-Openbaar-Dag’ op 9 juni a.s.? Kijk dan hier bij ons Facebookevenement welke Katiawinkels bij jou in de buurt een bijeenkomst organiseren. Klik op ´geïnteresseerd´ en krijg onze berichten te zien met daarin de activiteiten per land.

YarnWoman

Katia moedigt je aan de lokale Katiawinkels te ondersteunen door mee te doen aan de vele activiteiten. Het belooft een super gezellige dag worden! En vergeet niet je superkrachten te delen die dag met hashtags #KatiaYarnWoman & #KatiaKnitDay.

Blijf op de hoogte

Alle spullen die je nodig hebt, vind je in de Katia winkels bij jou in de buurt. Daarnaast is het online te bestellen via onze website. Op de hoogte blijven van onze nieuwe garens en patronen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.