El Diamante omslagdoek door Julia-Maria Hegenbart @Feinmotorik – Premium Designers

De El Diamante omslagdoek is speciaal ontworpen voor onze Premium Designers collectie, een project waarin we samenwerken met ontwerpers uit heel Europa. Ontdek unieke ontwerpen en exclusieve patronen en leer meer over wat deze creatieve geesten inspireert. Laat je meeslepen door hun liefde voor haken en breien. Om dit nieuwe ontwerp van Feinmotorik te vieren, hebben we iets speciaals bedacht. Volg @katiayarns en @feinmotorik.blogspot op social media, zoals Instagram en Facebook, en ontdek de speciale verrassing die Julia en Katia voor je hebben bedacht…

El Diamante omslagdoek door Julia-Maria Hegenbart @Feinmotorik voor Katia Premium Designers

Julia-Maria Hegenbart | @feinmotorik.blogspot

Julia-Maria Hegenbart (Keulen, Duitsland) leerde voor het eerst breien in 2013. Ze deed dit op een bankje in een winkelcentrum en wist meteen: ‘dit is mijn passie’. Sindsdien is breien een onderdeel van haar dagelijks leven. Al haar creaties en patronen deelt ze op haar blog en social media onder de naam Frau Feinmotorik. Daar deelt ze ook informatie over opkomende haak- en brei evenementen en organiseert ze regelmatig crochet-alongs, het bekende fenomeen waarbij mensen online samen aan hetzelfde project werken.

El Diamante omslagdoek door Julia-Maria Hegenbart @Feinmotorik voor Katia Premium Designers

Julia-Maria Hegenbart heeft 4 breiboeken gepubliceerd (beschikbaar in het Duits): BOBBELicious Stricken (breien met verloopgarens), Mosaik Tücher Stricken (Mosaic omslagdoeken breien), BOBBELicious Stricken – I love Pastell (haken met verloopgarens – in pastel kleuren) en Mix & Match – 550 Mützen kombinieren (Mix & Match – 550 mutsen combineren). Breien helpt deze creatieveling, die in de IT sector werkt, een balans in haar leven te vinden.

El Diamante omslagdoek door Julia-Maria Hegenbart @Feinmotorik voor Katia Premium Designers

El Diamante omslagdoek voor Premium Designers

Het idee voor de El Diamante omslagdoek (Spaans voor diamant) had ik al een lange tijd in mijn hoofd… Eindelijk is het klaar! De naam is gebaseerd op de vorm van de omslagdoek: het lijkt erg veel op een diamant. Het ontwerp en de textuur zijn daarnaast ook geïnspireerd door de kenmerken van een diamant.

Ik hou van spelen met contrasten en ga verder dan alleen het gebruik van wit en zwart. Deze omslagdoek zal vooral opvallen wanneer het gemaakt wordt met 3 contrasterende kleuren van Katia Silky Lace. Dit is een zacht Concept garen van Katia, een garenmerk uit Barcelona. Dit prachtige garen inspireerde mij ook om de omslagdoek ‘El Diamante’ te noemen. Ik wens je veel plezier met dit patroon en vergeet niet: Diamonds Are A Girl’s Best Friend!

El Diamante omslagdoek door Julia-Maria Hegenbart @Feinmotorik voor Katia Premium Designers