Craft Lovers ♥ DIY Decoratie met Colours of Life: Kussen X-Treme en hoes voor een kruk

In deze Craft Lovers, stelt Colours of Life twee heel gemakkelijke DIY Decoratie ideeën voor het huis voor. Stefanie van Wendel de Joode is een technische ontwerpster, werkt samen met Nederlandse decoratietijdschriften en geeft les op scholen. Vijf jaar geleden begon zij haar carrière als Colours of Life: ze combineert op deze manier haar technische scholing met de creatieve sfeer van haar familie. Ongetwijfeld, geniet Stefanie van het creëren van haar eigen werkstukken voor de decoratie van het huis.

DIY Decoratie

Voor haar is het heel belangrijk om de gebruikte materialen in haar ontwerpen goed te kennen. Daarom, heeft zij voor deze speciale DIY Decoratie Katia X-Treme gekozen. Bereid je voor ! Maak een kussen of een hoes voor een kruk en gebruik hiervoor je handen. Als eerste, volg de handleiding van Colours of Life voor het vervaardigen van dit zachte kussen ‘Smyrna‘, op basis van eenvoudige knopen. Vervolgens, geef een nieuw image en een vleugje comfort aan een oude kruk. Je hebt slechts enkele bollen garen Katia X-Treme en je vingers nodig ! Volg het patroon van Crochet XL en maak een hoes voor een kruk, gehaakt met je vingers.

DIY Decoratie: Kussen ‘Smyrna’

DIY Decoratie

Benodigd materiaal: 3 bollen garen van de kwaliteit Katia X-Treme voor een kussenhoes van 50x50cm of 4 bollen garen van de kwaliteit Katia X-Treme voor een kussenhoes van 60x60cm, in de door jou gekozen kleuren. Kussenhoes in dezelfde kleur als Katia X-Treme. Non-slip rubber gaas (canvas) met dezelfde afmeting en vorm als de hoes (slechts één kant van het kussen is bedekt). Schaar. Naald en garen voor het vastnaaien van het deel aan de hoes.

Het kussen X-Treme ‘Smyrna’ wordt gemaakt op basis van knopen, gemaakt met de vingers, op de volgende manier:

  1. Knip draden van de kwaliteit Katia X-Treme van ongeveer 15 tot 20 cm lengte voor elke draad.
  2. Dubbelvouwen en de uiteinden samennemen.
  3. Introduceer het dubbelgevouwen gedeelte door het gaatje van het non-slip gaas.
  4. Haal de uiteinden door het midden van het dubbelgevouwen gedeelte (zie foto) om zo een knoop te maken.

DIY Decoratie

Opmerking: het gaatje van het non-slip gaas moet groot genoeg zijn voor het doorhalen van de dubbele draden. Daarom, moet je misschien 4 vierkantjes van het gaas knippen om zo een groter gaatje te vormen (zie foto). Laat twee vertikale vierkantjes zonder te knippen tussen de grote vierkanten vallen. Op deze manier, worden de geknoopte draden gelijkmatig verdeeld.

En als laatste, bevestig het deel dat bedekt is met knopen, over één van de kanten van de kussenhoes. Naai beide delen vast door middel van kleine steekjes rondom de rand.

Crochet XL: Hoes voor een kruk

DIY Decoratie

Benodigd materiaal: 1 of 2 bollen garen van de kwaliteit Katia X-Treme (deze hoeveelheid hangt af van de vorm en afmeting van de kruk). Naaigaren in dezelfde kleur en een naainaald. Je hebt geen haaknaald nodig, deze hoes wordt vervaardigd door de vingers als een haaknaald te gebruiken.

Afkortingen

  1. = Losse
  2. = Vaste

Nld(n). = Naald(en)

Nld.1: Maak een magische ring met behulp van de vingers en haak 8 v. in deze ring.

Werk verder in spiraalvorm.

Nld.2: *1 v. (= in een v. van de voorafgaande nld.) en 1 l. *, herhaal van * tot *. (16 steken.)

Nld.3: Haak 1 v. in de l. van de voorafgaande naald en meerder alléén in de v., maar niet in alle v. Dat wil zeggen, wissel de meerderingen af zodat het werk niet gaat trekken.

Nld.4 (en volgende nldn. indien nodig): Werk verder en meerder hierbij elke 2 v. tot de gewenste afmeting bereikt is.

DIY Decoratie

Maak enkele minderingen voor het vormgeven aan de hoes, zodat deze strak rondom de kruk valt. Knip de draad Katia X-Treme af en hierna afwerken met naaigaren in dezelfde kleur. Bevestig de hoes rondom de kruk aan de verkeerde kant van het werk.

Wij hopen dat je geniet van deze twee projecten DIY Decoratie van Colours of Life. Vergeet niet om het resultaat met ons te delen via Facebook en Instagram !