Craft Lovers ♥ Sjaal Stefania door Alessandro Estrella

Handen omhoog iedereen die niet kan stoppen met het maken van sjaals ! Wij begrijpen het helemaal… een sjaal maken is echt een “verslavende” ervaring. Of deze nu gehaakt of gebreid is, gebreid in één enkele kleur, met een combinatie van verschillende kleuren of met “magische” overlopende kleuren… de sjaal is een ideale accessoire voor elk seizoen van het jaar. Daarom, willen wij je passie laten herleven voor dit kledingstuk dat veelzijdig, leuk, elegant, unisex en geschikt voor vier seizoenen is… via de handen en de naalden van Alessandro Estrella, de breier die de hoofdpersoon is van onze Craft Lovers deze maand. Leer meer over zijn mooie liefdesverhouding met het breien en haken -wij zijn ervan overtuigd dat je jezelf helemaal terug kan vinden- en zal genieten van het breien van de Sjaal Stefania met de kwaliteit Katia Tahiti Jeans dankzij het breipatroon dat hij samen met ons deelt. Avanti!

alessandro-estrella-Collage

“Mijn naam is Alessandro, ik ben 37 jaar, leef en werk in Turijn (Italië). Ik ontdekte het haakwerk in 2011, toen ik, bevangen door een plotselinge wens om een gehaakte deken met vierkanten te hebben voor mijn bed, niet de moed had om te vragen of mijn moeder dit voor mij wilde maken. Dus ik zocht leer-video’s op Youtube, kocht wol, een haaknaald… en ik leerde mijzelf haken. Vanaf dat moment, is mijn interesse voor de wereld van garens en de creaties met garens uitgegroeid tot mijn ware passie. En iets later, leerde is ook dassen te vervaardigen met een weefgetouw dat door mijzelf gemaakt is, maar omdat dit – in mijn mening- een techniek is dit niet zo veelzijdig is wanneer je kledingstukken wilt vervaardigen, heb ik dat opgegeven om uiteindelijk te leren breien met breinaalden. In het begin gebruikte ik de traditionele rechte breinaalden, maar die werden snel vervangen voor de ronde breinaalden.

alessandro-estrella-02

Ik hou van de ronde breinaalden, omdat deze zo comfortabel zijn om mee te breien in de continentale techniek (de draad in de linkerhand) en omdat deze zo mobiel zijn, in feite, wanneer ik op reis ben heb ik altijd mijn breiprojecten bij me. Degenen die mij goed kennen weten dat het breien gedurende de treinreizen één van mijn grootste genoegens is. Ik begon met het breien van kleine accessoires zoals dekens, dassen en hoeden… en daarna, dankzij Facebook en al mijn vrienden en vriendinnen die ik heb leren kennen, werd ik getroffen door de schoonheid en veelzijdigheid van de sjaals. En dit heeft geleid tot een groeiende interesse voor dit soort accessoires tot het moment van het creëren van mijn eigen ontwerpen. Het is uitgegroeid tot zo’n grote passie dat ik dit deel op Facebook via de groep Passione Scialli“.

stefania-2-Collage

Sjaal Stefania Ontwerp van Alessandro Estrella

Benodigd materiaal: 5 bollen Tahiti Jeans, 100% gekamd katoen (50 gr.), ronde breinaalden 7 mm met een kabel van 100 cm, 4 steekmarkeerders en een wolnaald

Afkortingen

  • st.r.: steek rechts,
  • st.av.: steek averechts,
  • do.: draadomslag,
  • bm.: bevestig markeerder,
  • mor: markeerder over laten glijden op de rechternaald,
  • m.: markeerder,
  • 2 st.s.r.: 2 steken samen rechts,
  • oob.: overslaan, overslaan, breien

Afmeting: ongeveer 173 cm x 81 cm

Uitvoering: 9 St. opz. Brei 4 naalden in st.r.

Herstart het tellen van de naalden.

1e naald: (aan de goede kant van het werk): 3 st.r., bm, do, bm, 3 st.r., bm., do., bm., 3 st.r.

2e naald: (aan de verkeerde kant van het werk): 3 st.r., mor, 1 st.av., mor, 3 st.r., mor, 1 st.av., mor, 3 st.r.

3e naald: 3 st.r., mor, do, 1 st.r., do, mor, 3 st.r., mor, do, 1 st.r., do, mor, 3 st.r.

4e naald en alle naalden aan de verkeerde kant van het werk: 3 st. r., mor, st.av. tot aan de volgende m, mor, 3 st. r., mor, st.av. tot aan de volgende m, mor, 3 st.r.

5e naald: 3 st. r., mor, do, st.r. tot an de volgende m, do, mor, 3 st.r., mor, do, st.r. tot aan de volgende m, do, mor, 3 st.r.

7e naald: 3 st.r., mor, do, * oob, do, herhaal vanaf * tot 1 st. vóór de m, 1 st.r., do, mor, 3 st.r., mor, do, 1 st.r., * do, 2 st.s.r., herhaal vanaf * tot aan de volgende m, do, mor, 3 st.r.

9e naald: herhaal de 5e naald.

11e & 13e naald: herhaal de 7e naald.

15e naald: herhaal de 5e naald.

17e, 19e & 21e naald: herhaal de 7e naald.

23e naald: herhaal de 5e naald.

25e, 27e, 29e & 31e naald: herhaal de 7e naald.

33e naald: herhaal de 5e naald.

35e, 37e, 39e, 41e & 43e naald: herhaal de 7e naald.

45e naald: herhaal de 5e naald.

47e, 49e, 51e, 53e, 55e & 57e naald: herhaal de 7e naald.

59e naald: herhaal de 5e naald.

61e, 63e, 65e, 67e, 69e, 71e & 73e naald: herhaal de 7e naald.

75e naald: herhaal de 5e naald.

77e, 79e, 81e, 83e, 85e, 87e, 89e & 91e naald: herhaal de 7e naald.

93e naald: herhaal de 5e naald.

95e, 97e, 99e, 101e & 103e naald: herhaal de 7e naald.

105e, 106e, 107e & 108e naald: brei in st.r.

109e naald: (elastisch afkanten): * 2 st.s.r., zet de verkregen st. v.d. 2 st.s.r. die op de rechternaald staat, op de linkernaald *, herhaal van * tot * tot alle st. afgekant zijn.

Indien gewenst, kan je het restant van het garen gebruiken om flosjes te maken. Naai de punten vast, de sjaal wassen en strijken.

stefania-3-Collage

©Alessandro Estrella. This pattern is for personal use only. The pattern reproduction, disclosure, the use for commercial purpose as well as the sale of garments made from it without the permission of the designer are prohibited. aledejaneiro@tiscali.it