Tutorial: leer een zintuigboekje naaien voor Pasen

11 maart, 2022

Ga aan de slag voor Pasen! Wij hebben het perfecte project dat eenvoudig en snel te naaien is. Een uniek zintuigboekje voor baby´s met het thema Pasen. Naai een zintuigboekje met onze kant-en-klare Paasboek-panelen en stap-voor-stap video tutorial. De popeline panelen zijn van 100% katoen met printjes van eieren, kippen en paashazen. Een originele en leuke manier voor baby´s om deze dagen te vieren. Educatief speelgoed waar je kleintje van geniet en leert, en ook nog eens met liefde gemaakt door jou, wat wil je nog meer?

Kant-en-klare Paasboek-panelen

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics

Zintuigboekjes hebben veel voordelen. Ze helpen de kleintjes de wereld te verkennen en te ontdekken dankzij verschillende texturen, kleuren en geluiden. Met de Paasboek-panelen van Katia Fabrics maak je eenvoudig een leuk zintuigboekje van stof met multisensorische activiteiten. Met zakken, klittenband, knopen, stoffen, geluiden en verschillende figuurtjes voor je kleintje om te ontdekken. Dit zal hun autonomie en fijne motoriek versterken. Bovendien is het boekje zacht en eenvoudig overal mee naar toe te nemen.

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics

Tutorial: zintuigboekje naaien met thema Pasen

Materialen

Naast de Paasboek-panelen van Katia Fabrics heb je nog een paar extra materialen nodig:

  • Losse watten voor het vullen van de figuren.
  • Polyesterwatten van een rol: 80 g/m2 voor de boekpagina´s: 60 cm lang x 90 cm breed.
  • Klittenband: 2 cm breed x 40 cm lang voor de figuren en pagina´s.

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics https://www.youtube.com/watch?v=bFT5E6PQXIk

Naadtoeslagen:

Boek en zak: 1 cm
Figuren: 7 mm

Knip alles uit langs de zwarte lijnen: de pagina´s, figuren, zakjes en strook om het boek dicht te binden.

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics

Zintuigboekje naaien

1. Zakje. Naai de zak dicht: maak een dubbele zoom langs de bovenrand door twee keer 1 cm naar binnen te vouwen en te naaien. Strijk de naden naar binnen en naai de zak in de vorm van een mand voor op de voorkant van het boek.

2. Klittenbandsluiting. Naai het harde deel van het klittenband op de strook en naai de zijkant en de bovenrand waar het klittenband zit. Keer binnenstebuiten. Naast vast aan de voorkant omslag in de aangegeven positie, met het klittenband naar boven en naar de binnenkant van de pagina gericht. Naai het zachte deel van het klittenband in de aangegeven positie op de achterkant van het boek, zodat het boek dicht kan.

3. Klittenband figuren. Naai het zachte deel van het klittenband op de achterkant van de figuren en naai het harde deel van het klittenband op de pagina´s.

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics

4. Figuren vullen. Knip 2 rechthoeken van watten voor pagina´s A en C. Naai ze vervolgens vast aan de verkeerde kant van de pagina´s langs de randen. Leg de pagina´s met de goede kanten op elkaar en in dezelfde richting. Naai rechthoek A met rechthoek B en rechthoek C met rechthoek D: laat een opening van ongeveer 10 cm breed over om de pagina´s binnenstebuiten te kunnen vouwen. Knip overtollig stof in de hoeken een beetje af. Keer vervolgens de pagina´s binnenstebuiten. Naai de opening dicht.

Boek in elkaar zetten

5. Pagina´s vastzetten. Zorg ervoor dat de pagina´s in de juiste volgorde staan. Leg de pagina´s op elkaar en zet ze vast met een verticale rij steken in het midden van de pagina´s.

6. Figuren naaien. Leg alle figuren met de goede kanten naar elkaar toe. Naai vervolgens langs de randen en laat een opening van ongeveer 4 cm en keer elk figuurtje binnenstebuiten. Vul met de losse watten en naai de openingen dicht.

Tutorial: hoe naai je een zintuigboekje voor Pasen met Katia Fabrics

En zo kan je eenvoudig en snel een zintuigboekje naaien voor baby´s!