Zijde, alpacawol, katoen, merinowol en mohair samengenomen in 5 verrassende combinaties

13 november, 2015

Ben je enthousiast om te experimenteren met natuurlijke vezels ?  Heb je ons tijdschrift Katia Concept Nr. 1 in je handen ? Nou, blijf dan lezen, want je zult 5 verbazingwekkende kwaliteiten ontdekken die samengesteld zijn uit verschillende combinaties van zijde, alpacawol, katoen, merinowol en mohair.

silk-mohair-alpaca-royal-cotton-merino-katia

Katia Cotton-Merino en Katia Cotton-Merino PlusOntdek de zachtheid van de merinowol extrafine en de luchtigheid van het katoen dankzij de  ´Air´ techniek. Dit 100% natuurlijk garen (70% katoen – 30% merinowol extrafine) is ideaal voor het breien van reliëfsteken en voor het verkrijgen van mooie resulaten met een volumineus effect. De combinatie van katoen in kleur écru met de geverfde wol produceert een heel speciaal kleureffect. Verkrijgbaar in 17 kleuren en ook in 7 meerkleurige tonen met de kwaliteit Cotton-Merino Plus.

blog-katia-cotton-merino

Katia Merino-SilkDoor het samennemen van de merinowol extrafine (70%) en de zijde Mulberry (20%) ontstaat Katia Merino-Silk in 16 kleuren. Een elegante combinatie van vezels, speciaal bedacht voor het breien van kledingstukken met hoge kwaliteit, met veel volumen, maar verrassend door het lichte gewicht.  Heb je een voorbeeld nodig ? Een trui maat XL gebreid met 10 bollen garen weegt slechts 250 gram.

blog-katia-merino-silk

Katia Silk-MohairExperimenteer met Silk-Mohair (70% super kid mohair – 30% zijde) en dikkere breinaalden voor het breien van sjaals, losse kragen en accessoires van heel weinig gewicht en met een sensationele takt. Laat je verrassen door de brede waaier van kleuren en spectaculaire bedrukkingen met een lange cyclus. Bekijk de modellen die je kan maken met slechts een paar bollen van de kwaliteit Silk-Mohair.

blog-katia-silk-mohair

Katia Silk-AlpacaDe zijde (26%)  en de superfine alpacawol (74%) maken de Katia Silk-Alpaca een hoogwaardige kwaliteit garen waarmee prachtige resultaten bereikt kunnen worden vanaf één enkele bol garen.  De samenstelling garandeert lichte breiwerken, een groot rendiment en 8 zachte natuurlijke tinten, waar zeker de meest veeleisende breiers van zullen genieten.

blog-katia-silk-alpaca

Katia Royal SilkWanneer de Royal Baby, de beste selectie vezels van de alpaca baby, zich samenvoegt aan de zijde, kan het resutaat niet anders zijn dan garen met een hoge kwaliteit en ongelooflijke zachtheid. Behalve de eigenschappen van deze materialen die de kwaliteit Katia Royal Silk zo speciaal maken, benadrukken wij het lichte gewicht en groot rendiment: met slechts één enkele bol garen van 25 gr. kan je een heel mooie colsjaal breien.

blog-katia-royal-silk

Lang leven voor je handgemaakte kledingstukken! Wij raden je aan om de etiketten van onze bollen garens te bewaren, hier vindt je namelijk belangrijke informatie. En we herinneren je ook aan deze reeks van tips en trucs voor het juiste onderhoud van je wollen kledingstukken.