Naai een paasmandje – leer hoe je deze vrolijke kip maakt met onze video tutorial

18 maart, 2021

Op zoek naar een leuke kippenmand voor Pasen? Wij hebben iets leuks voor je bedacht: een paasmand in de vorm van een vrolijke kip. Hiervoor hebben we onze mousseline gebruikt die bedrukt is met grappige kippenmotieven. Met ons gratis naaipatroon en video tutorial leer je stap voor stap hoe je in slechts één middag een paasmandje naait. Een eenvoudig en ideaal project om paaseieren te zoeken en veilig te bewaren! Na Pasen is het een leuk item om je keuken mee te versieren. 🐔

Naai een kippenmand voor Pasen - Gratis naaipatroon + video

Naai een kippenmand voor Pasen

Voor dit project hebben we onze mousseline genaamd ´Chicken´ gebruikt. Deze stof is van 100% katoen met kippenmotieven op een oranje achtergrond; perfect voor dit project! Het is erg zacht en daarom ook ideaal voor kleding en accessoires voor kinderen en baby´s. Het kreukeleffect geeft het een spannende, rustieke uitstraling. We hebben dezelfde stof ook gebruikt voor de buitenstof en de voering.

Materialen

Om deze paasmand te naaien heb je nodig:

Tips & tricks

Zoals altijd hebben we een paar tips:

  • Was alle stoffen voordat je gaat naaien zodat ze later niet krimpen en kromtrekken.
  • Gebruik een 80/90 jerseynaald.
  • Zorg ervoor dat alle onderdelen netjes geknipt zijn en precies op elkaar liggen zodat je ze niet weer van elkaar los hoeft te halen.

Naai een kippenmand voor Pasen - Gratis naaipatroon + video

Naai instructies

Bekijk de video tutorial hieronder om te zien hoe je dit kippenmandje voor Pasen naait. Zoals je op de video kunt zien, is de naadtoeslag niet in het patroon opgenomen, met uitzondering van de snavel, kam en kinflap.

1- Knip eerst alle onderdelen uit. De onderdelen van wattine / fiberfill hebben geen naadtoeslag nodig.

2- Lijm de wattine/fiberfill onderdelen aan de binnenkant van de 3 buitenste delen.

3- Naai of lijm de kop van wit vilt op de twee buitenste delen van het lijf.

4- Naai of lijm de twee delen van de kam, snavel en kinflap aan elkaar.

5- Naai deze onderdelen vast aan de kop zoals getoond in de video.

6- Leg de buitenste delen en de voering met de goede kanten op elkaar en naai ze vervolgens aan elkaar tussen de markeringen. Strijk de naad glad.

7- Leg vervolgens de twee buitenste delen met de goede kanten op elkaar en naai de zijkanten vast. Herhaal dit bij de voering.

8- Werk de onderkant af met een zigzagsteek. Het bestaat uit een laag stof, fleece en een tweede laag stof.

9- Keer je werk binnenstebuiten en druk de hoeken goed uit. Strijk glad en naai vervolgens één keer rondom de bovenrand.

10- Stik de staart 3x door.

11- Speld de onderkant en naai rondom vast. Je kan de naadtoeslag zo laten of er biaisband omheen doen voor een mooie afwerking.

12- Teken of borduur de ogen.

En je kippenmand voor Pasen is klaar! We hopen dat je genoten hebt van de tutorial en dat je zin had om verschillende stoffen uit te proberen, zoals onze mousseline.

Gelukkig Pasen!

Naai een kippenmand voor Pasen - Gratis naaipatroon + video