Na de storm… komt de Willbe O´key CAL! Een regenboogknuffel ontworpen door @deestraperlo

30 april, 2020

“Zodra ik me bewust werd van de initiatieven waarbij kinderen regenbogen tekenen op ramen, wist ik meteen dat ik een regenboogknuffel wilde haken. In feite was het meer een noodzaak dan een verlangen. Regenbogen, kleuren, positieve gevoelens en optimistische berichten… Zo werd Willbe O´key geboren!” aldus de ontwerper @deestraperlo. Deze sympathieke gehaakte knuffel met grote ogen is vol kleur en durft na de storm naar buiten te gaan. En wat doet Willbe O´key terwijl de storm aanhoudt? “Nou, hetzelfde als jij! Rustig thuis blijven, FaceTimen met vrienden en familie, boeken lezen en nieuwe hobby´s uitproberen en wachten tot de storm voorbij is ”. Wij willen het wachten zo plezierig mogelijk maken. Daarom organiseren we de Willbe O’key CAL. Word lid van onze Facebook-groep Crochet-Along Katia en maak de komende weken je eigen Willbe O’key regenboogknuffel!

Willbe O´kay gehaakt regenboogkussen gratis haakpatroon CAL

Doe mee aan de Willbe O´kay CAL!

Kan je niet wachten om deze gehaakte regenboogknuffel te maken? Word dan lid van onze Wil je NU je gehaakte Willbe O’key maken? Dan moet je eerst lid worden van onze Crochet-Along Katia Facebookgroep. Dit is een online ontmoetingsplek waar je veel andere haak- en amigurumi-fans kunt ontmoeten. Koop een paar bollen Katia Fair Cotton en leer nieuwe haaktechnieken! Voor dit project raden we aan dat je weet hoe je de basis haaksteken moet maken zoals lossen en vasten. Maak je geen zorgen als je een beginner bent, want we gaan je door het proces begeleiden. Maria Sommer van De Estraperlo, de maker van deze Willbe O’key regenboogknuffel, zal helpen met het beantwoorden van vragen die je hebt over het patroon.

Willbe O´kay gehaakt regenboogkussen gratis haakpatroon CAL

Hoe doe je mee aan deze CAL

 1. Ga naar de Facebookgroep Crochet-Along Katia en word lid. 
 2. Verzamel de materialen om je Willbe O’key te maken:
  • Katia Fair Cotton – 1 bol van de volgende kleuren: pistache 34, rood 4, licht mauve 40, nachtblauw 24, mintgroen 17, licht parelgrijs 11 en zwart 2.
  • Haaknaald 2mm
  • Steekmarkeerders (optioneel)
  • Spelden en stopnaald 
  • Vulling
  • Pijpreinigers of draad om benen en armen te vormen (optioneel)
 3. Download het gratis patroon. De instructies zijn beschikbaar in 6 talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans.
 4. De startdatum is 11 mei en de einddatum is 25 mei. Daarom heb je tot 11 mei de tijd om je materialen voor te bereiden zonder te haasten. Je hebt genoeg tijd om één of zoveel Willbe O’keys te maken als je wilt. Maak er een voor jezelf of om cadeau te doen aan familie en vrienden. Deze regenboogknuffel zal ook een geweldige speelkameraad zijn voor de kleintjes thuis!

Willbe O´kay gehaakt regenboogkussen gratis haakpatroon CAL

#CALWillbeOkey Wedstrijd

Doe mee aan de Willbe O’key CAL, gebruik Katia garens en maak automatisch kans op een doos vol Katia garens. Om deel te nemen aan de wedstrij, hoef je alleen maar een foto van je Willbe O´key amigurumi te maken. Bedenk iets creatiefs, bijvoorbeeld een Willbe O´key die uit het balkon, raam of de tuin gluurt. Deel je foto op Instagram en/of Facebook met hashtag #CALWillbeOkey. Je hebt tot 25 mei om deel te nemen aan de wedstrijd. Uit alle foto´s kiezen we de 3 meest grappige, emotionele, artistieke en verrassende foto´s.

Willbe O´kay gehaakt regenboogkussen gratis haakpatroon CAL

Amigurumis door @deestraperlo

Bij Katia zijn we fan van de amigurumis ontworpen door De Estraperlo. Als je verliefd wordt op Willbe O´key regenboogkussen, moet je de rest van Maria´s unieke knuffels bekijken:

Dit zijn allemaal amigurumi-patronen gemaakt door Maria Sommer voor Katia, maar er zijn er nog veel meer! Cactus kid and Luciflor, Rex Pistols and the Meteorites, Manolete Muffin, The Chicken Sisters, Karl Toffeln, Pickles, Minus or Freddy the cat, onder anderen. Nadat je Willbe O´key hebt gemaakt, is de kans groot dat je meer van deze leuke patronen van @deestraperlo wilt. Volg haar daarom op Facebook en Instagram en vind haar patronen in het Spaans en Engels op Etsy.