Leer een transparant mondkapje naaien

Met deze video tutorial leren we je een transparant mondkapje naaien. Er zijn veel mensen die in hun dagelijkse leven beperkt worden door het dragen van mondkapjes. Denk aan mensen die vanwege hun werk, levensstijl of medische toestand hun gezicht en expressiviteit moeten kunnen tonen. Bijvoorbeeld leraren, zorgmedewerkers en personeel dat werkt met mensen met gehoorbeperkingen en autistische stoornissen. Dit transparante mondkapje is ideaal voor mensen die moeten liplezen

Dit stoffen masker heeft een transparant plastic venster om de mondbewegingen en gezichtsuitdrukkingen zichtbaar te maken. Dit masker is niet officieel goedgekeurd, maar zoals Marie-Florence Devalet, directeur van de Belgische Federatie van Doven, zegt:

“Het gebruik van deze maskers komt niet alleen doven en slechthorenden ten goede. Het is ook belangrijk om sociale interacties mogelijk te maken. Iedereen moet naar de gezichtsuitdrukkingen kunnen kijken van de persoon met wie je praat”.

Leer een doorzichtig mondkapje naaien met ons gratis naaipatroon en stap voor stap video

Hoe maak je een transparant mondkapje

Voor dit doorzichtige mondkapje hebben we het basismodel van een vierkant masker met plooien gebruikt. Het gratis patroon kan je hier downloaden

Materialen

Stap voor stap

Volg onze stap voor stap video om dit eenvoudige transparante mondkapje te maken.

1. Knip het papieren patroon in 4 stukken zoals getoond in de video

2. Naai op de aangegeven plekken

Leer een doorzichtig mondkapje naaien met ons gratis naaipatroon en stap voor stap video

3. Knip het centrale patroon 1 keer uit in plastic. De andere onderdelen knip je twee keer per stuk uit in de antibacteriële popeline

4. Naai eerst de kleine stukjes stof aan beide kanten van de folie. De folie ligt tussen de twee stukken stof. Keer de stof met de goede kant naar buiten en naai dicht bij de naad.

5. Naai vervolgens de bovenste en onderste patroondelen op dezelfde manier op hun plaats.

6. Vouw vervolgens de boven- en onderkant van de stof 1 cm naar binnen en naai ook hier de rand.

7. Werk de twee zijkanten af ​​met een zigzagsteek.

8. Speld vervolgens de vouwen die op het afgeknipte deel zijn gemarkeerd en naai de randen weer vast.

9. Vouw nu de zijranden 1 cm naar de achterkant van het masker en naai vast. Hierdoor ontstaat aan de zijkanten een tunnel voor het elastiek.

10. Haal het elastiek door de tunnel met een veiligheidsspeld. Pas de lengte van het elastiek aan zodat het masker goed aansluit en maak een knoop.

Lach! Transparante mondkapjes voor iedereen!

Leer een doorzichtig mondkapje naaien met ons gratis naaipatroon en stap voor stap video