De 5 beste stoffen om winterjassen te naaien ❄️

22 september, 2023

Kouder weer staat voor de deur; tijd om je naaimachine tevoorschijn te halen en winterkleding te naaien. Wat zijn de beste stoffen om winterjassen te naaien? Vandaag delen we de 5 beste stoffen en naaipatronen van Katia Fabrics die je jassen en vesten tot een succes zullen maken.

De beste 5 stoffen om winterjassen te naaien ❄️

Welk type stoffen zijn het beste om jassen te naaien?

De stofkeuze voor jassen hangt af van verschillende factoren, waaronder het klimaat, je persoonlijke stijl en de gelegenheid waarvoor je het nodig hebt. Hier zijn enkele opties voor stoffen, evenals naaipatronen om jassen te maken voor baby´s, kinderen en vrouwen.

De beste 5 stoffen om winterjassen te naaien ❄️

1. Coraline stof

Coraline is een uiterst zachte en fluweelachtige stof die vaak wordt gebruikt voor dekens, ochtendjassen, pyjama´s, maar ook voor jassen. De stof is warm en comfortabel.

Naai deze schattige jas voor je kleintje, verkrijgbaar in maten voor baby´s (1 tot 12 maanden) en kinderen (12 maanden tot 4 jaar), met behulp van het naaipatroon in ons nieuwe herfst/winter 23/24 Texturen naaimagazine.

Ondanks de verwarmende eigenschappen is Coraline stof relatief licht van gewicht. Dit maakt het perfect voor dekens en nachtkleding, zoals deze baby onesies met capuchon en knopen. De stapsgewijze instructies vind je in het nieuwe herfst/winter 23/24 Texturen naaimagazine.

2. Wollen flanelstof

Wol is de koningin van de stoffen voor winterjassen omdat de verwarmende eigenschappen niet te evenaren zijn. Bij Katia Fabrics hebben we geruite flanelstof met wol met een zacht gevoel en volle textuur die ideaal is voor het naaien van jassen. Deze damesjas staat in het nieuwe herfst/winter 23/24 Texturen naaimagazine.

3. Schapenvachtstof

Sherpa Print is een zeer zachte gebreide stof met een bontachtig schapenvacht effect. Deze stof is perfect voor jassen, zowel als voering of als buitenstof voor een jas. In het herfst/winter 23/24 Texturen naaimagazine vind je de perfecte patronen voor deze stof, zoals deze kinderjas (maat 12 maanden tot 4 jaar).

Ook kan je deze mooie geruite stof gebruiken om een damesjas te naaien (maat S t/m XL).

4. Gewatteerde stoffen

Gewatteerde stof is een soort stof met een laag vulling aan de binnenkant voor thermische isolatie. Het is een van de beste opties om jassen te naaien. Hoewel we stoffen hebben zoals onze gewatteerde Padded Silver Print, kan elke popeline worden gewatteerd en worden omgetoverd tot de perfecte stof om een baby- of kinderjas te naaien, zoals dit babyjasje in de herfst/winter 23/24 Texturen naaimagazine.

5. Granny Square

Tenslotte doen de kleurencombinaties van onze Granny Square stoffen je denken aan een klassieke granny square deken. Met Granny Square stof van Katia Fabrics kun je een damesjas of een kindervest naaien, een patroon dat beschikbaar is in maten van 5 tot 12 jaar. Deze patronen zijn gratis beschikbaar als PDF op Katia.com.

Als je op zoek bent naar nog meer naaiprojecten voor de herfst/winter, ben je misschien ook geïnteresseerd in: