Leer een grote rugzak met flappen naaien 🎒 Gratis naaipatroon + video tutorial

15 januari, 2023

Accessoires zoals tassenheuptassenlaptoptassen of rugzakken zijn een must in ons dagelijks leven. Vandaag leer je hoe je een grote rugzak met flappen kunt naaien met behulp van de video en het gratis naaipatroon gemaakt door MJ van Sew Bonico. Het is een handige accessoire voor werk, school of reizen dankzij de grote maat. Het is veelzijdige tas met een retro touch waar je verliefd op gaat worden. Dit eenvoudige naaipatroon is geschikt voor alle niveaus. Canvasstof biedt weerstand en duurzaamheid en is zonder twijfel het beste materiaal om deze rugzak met flappen te maken.

Leer een grote rugzak met flappen naaien 🎒 Gratis naaipatroon + video tutorial

De tutorial is gemaakt door MJ van Sew Bonico, een gepassioneerde kattenliefhebber, moeder en erg goed in het maken van interessante stoffencombinaties.

“Ik ben MJ, het gezicht achter Sew Bonico. Ik ben leraar van beroep. “Bonico” betekent grappig, amusant, aardig, met een vonk…

Naaien en hardlopen zijn de twee dingen die ik dagelijks doe. Ze zijn mijn manier om van binnen en van buiten voor mezelf te zorgen.”

Leer een grote rugzak met flappen naaien 🎒 Gratis naaipatroon + video tutorial

Grote rugzak met flappen van @sewbonico

De rugzak bestaat uit een hoofdgedeelte en een grote klep. Het is een makkelijk te naaien accessoire en perfect voor alle niveaus.

Leer een grote rugzak met flappen naaien 🎒 Gratis naaipatroon + video tutorial

Materialen:

De canvasstof en katoenen voeringstof zijn stoffen van popeline of Rustic Cotton.

  • 2 stukken stof van 48 x 39 cm (= hoofdgedeelte van de rugzak)
  • 1 stuk stof van 35 x 15 cm (= flap)
  • 1 stuk stof van 35 x 55 cm (= flap)
  • 1 ritssluiting: 45 cm
  • 1 ritssluiting: 35 cm
  • Rugzak tape

Hulpmiddelen:

Stap voor stap video tutorial

Naaipatroon

We beginnen met het naaien van de flap. Naait eerst de rits van 35 cm aan het bovenste en onderste deel van de flap (hoofdstof en voering). Sluit vervolgens de flap door de hoofdstof te vouwen en de voering over zichzelf. Naai de zijkanten. Laat het grootste deel van de klep open.

Naai het hoofdgedeelte van de rugzak. Begin met het naaien van de rits aan beide zijden van het hoofdgedeelte en de voering. 

Plaats de flap over het hoofdgedeelte van de rugzak. Vouw het bovenste deel van de flap (opening) 1 cm naar binnen en maak een zoom. Plaats de flap 4 cm van de rits op het hoofdgedeelte van de rugzak (alleen in de hoofdstof). Naai 1 cm en 4 cm vanaf de rits.

Bevestigen van de bandjes

Plaats vóór het naaien de kleine riem (met een tussenruimte van 3 cm) en de lange banden van de rugzak met de vereiste lengte (ongeveer 60 – 65 cm). Plaats de genaaide banden aan de zijkanten van het hoofdgedeelte van de rugzak (= 15 cm vanaf de onderkant) en diagonaal.

Naai de zijkanten van de rugzak en verbind de twee delen van de hoofdstof en de voering. Je moet een niet-genaaide opening aan de onderkant van de voering en de rits open laten om de rugzak binnenstebuiten te kunnen draaien.

Naai vervolgens de vier hoeken om de basis van de rugzak te maken (=hoeken op 5 cm).

Keer de rugzak binnenstebuiten. Sluit de onderkant van de voering en klaar is je rugzak! 

Leer een grote rugzak met flappen naaien 🎒 Gratis naaipatroon + video tutorial