Premium Designers: gehaakt truitje met gekruiste achterkant ontworpen door @bykaterinacrochet

7 juli, 2020

“Een van de grootste inspiratiebronnen voor mijn ontwerpen is street fashion, oftewel de kleding die mensen op straat dragen. Tegenwoordig hoef je de deur niet eens meer uit, want het internet staat vol met street fashion. Zelfs als kind was ik al bezig met het recyclen van oude kleding van mijn moeder. Tegenwoordig doe ik dat door kleding te haken. De grootste uitdaging voor mij als ontwerper is om verschillende oppervlakken en structuren te reproduceren met alleen garen. Vandaag presenteer ik mijn nieuwe ontwerp de Sunlight Twisted, een gehaakt truitje met gekruiste achterkant gemaakt van Katia SeaCell Cotton. Deze trui is beschikbaar in de maten S t/m 5XL en heb ik ontworpen voor Katia Premium Designers.”

gehaakt truitje met gekruiste achterkant door @bykaterinacrochet met Katia Seacell Cotton

Klik hier voor het haakpatroon beschikbaar in de maten S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL en 5XL. 

Gehaakt truitje met gekruiste achterkant

“Toen ik voor het eerst een foto zag van een trui met een gekruiste of geknoopte achterkant, plaatste ik het project meteen op mijn to-do-lijst om te haken. Het duurde een tijdje tot ik een ​​manier vond om het na te haken. Na meerdere pogingen kwam ik uit op een eenvoudige constructie wat resulteerde in de Sunlight Twisted. Het niveau van het project is gemiddeld, omdat je moet kunnen werken met meerderingen en minderingen. Met een beetje moed kunnen zelfs beginners het maken. Laat de gekruiste rug je niet intimideren; dit zijn slechts 2 lappen die geknoopt worden en daarna aan elkaar genaaid worden.”

gehaakt truitje met gekruiste achterkant door @bykaterinacrochet met Katia Seacell Cotton

Katia SeaCell-Cotton

“Bij het kiezen van het garen was het vanaf het begin duidelijk dat het een heel licht garen zou moeten zijn, want daar werk ik graag mee met kleding. Ik koos voor de katoenmix Katia SeaCell Cotton omdat ik het idee van ´zee op de huid´ erg leuk vond en ik was benieuwd erg hoe het zou voelen. Een kleur kiezen was moeilijk. Ik wist dat het een fris zomerkleurtje zou moeten zijn. Ik ontwierp de Sunlight Twisted trui met het idee van zonlicht in de lente en zomer in mijn gedachten. De pastel gele kleur die ik gebruikt heb, geeft precies weer wat ik me had voorgesteld.

gehaakt truitje met gekruiste achterkant door @bykaterinacrochet met Katia Seacell Cotton

Dit seizoen hebben we iets nieuws: een Premium Designers Magazine met exclusieve ontwerpen van 3 bekende Europese designers. Ontdek de stijl en patronen van Lisanne Multem van Happy Handmade Living, Katharina Henkel van Unikathiknits en Dario Tubiana van Rosso Cardinale. Benieuwd naar de inspiratie achter hun ontwerpen? Lees gauw verder voor meer informatie en leer de 3 ontwerpers nog beter kennen!

Premium Designers

Bij Katia ontwerpen we al tientallen jaren haak- en breipatronen. Sinds een aantal jaar werken wij samen met getalenteerde ontwerpers uit heel Europa. Ontdek unieke ontwerpen en exclusieve patronen van onze Premium Designers en leer meer over wat deze creatieve geesten inspireert op onze blog

gehaakt truitje met gekruiste achterkant door @bykaterinacrochet met Katia Seacell Cotton