Santa Pazienzia Challenge 2023 ☀️ Haak een granny square jurk met dit gratis haakpatroon inclusief 3 stap-voor-stap video´s

23 mei, 2023

Als je van haken houdt, doe dan mee aan de 2023 Challenge van Santa Pazienzia en Katia! Samen gaan we een gehaakte granny square jurk maken aan de hand van 3 video tutorials en een gratis haakpatroon met telpatronen. Met haar nieuwe zomerjurk Saona combineert @santapazienzia granny squares in meerdere kleuren, gemaakt met Katia Fair Cotton Granny, en granny squares in effen kleuren, gemaakt met Katia Fair Cotton. Het resultaat is een vrolijk en comfortabel kledingstuk, perfect voor op het strand of op vakantie.

Stap-voor-stap een zomerjurk haken

De Saona jurk is een kledingstuk waar iedereen verliefd op wordt. Met het granny square design en de diepe armsgaten is het een perfect zomerjurkje om over je zwemkleding te dragen en in stijl te genieten van de zee of het zwembad. De jurk is gemaakt met ons speciale garen Katia Fair Cotton Granny en Katia Fair Cotton, waardoor je kleurrijke granny squares krijgt zonder van kleur te hoeven wisselen. Je leest het goed, geen eindjes om weg te werken!

Katia & Santa Pazienzia set

Maak je klaar om stap voor stap je eigen gehaakte granny square jurk te maken! Je hebt alleen een Katia & Santa Pazienzia set nodig met daarin 2 bollen Katia Fair Cotton Granny en 4 bollen Katia Fair Cotton in 2 verschillende kleuren. Het patroon is beschikbaar in maat S/M en L/XL. Maak je set compleet met haaknaalden 3mm en 3,5mm, een schaar, stopnaald en steekmarkeerders.

Kleurencombinaties

Ga naar katia.com of bezoek je vertrouwde wolwinkel om je set in je favoriete kleurencombinatie te krijgen. Hieronder stellen we 8 kleurencombinaties van Fair Cotton Granny en Fair Cotton voor om je Saona jurk te personaliseren!

Gratis haakpatroon met 3 video´s

Ben jij klaar voor een nieuwe haakuitdaging? Volg de instructies van Estefa @santapazienzia en leer hoe je eenvoudig een granny square jurk haakt! Naast het gratis patroon met schema´s en stap-voor-stap video´s gemaakt door Santa Pazienzia, kun je vragen stellen in onze Crochet-Along Katia Facebookgroep. Zodra je het patroon op katia.com hebt gedownload, krijg je eenvoudig toegang tot de volgende 3 video tutorials door op de VIDEO-knoppen in de PDF te klikken:

1 | Hoe maak je de granny squares van de Saona jurk van Santa Pazienzia

Leer met deze stap-voor-stap tutorial hoe je een basis granny square haakt die je nodig hebt voor de Saona jurk. Dit prachtige veelkleurige vierkantje wordt gemaakt met Katia Fair Cotton Granny.

2 | Hoe naai je de granny squares samen van de Saona jurk van Santa Pazienzia

In deze tutorial laat Estefa zien hoe je de granny squares aan elkaar zet. Leer hoe je de verschillende vierkantjes aan elkaar naait om een gehaakte Saona jurk te maken.

3 | Hoe maak je de bandjes en afwerkingen van de Saona jurk van Santa Pazienzia

Om de Saona jurk af te maken, volg je deze tutorial om de bandjes te maken en de jurk mooi af te werken. Leer hoe je je jurk kunt personaliseren met verschillende afwerkingsopties om de perfecte look te krijgen.

🌐 Instructies en ondertiteling in 6 talen

De video´s worden in het Spaans ingesproken door Estefa en zijn voorzien van ondertiteling in 6 talen: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. Zo schakel je ondertiteling in op YouTube:

1. Klik op het pictogram Ondertiteling

2. Klik vervolgens ernaast op het pictogram Instellingen ⚙️ .

3. Klik weer op Ondertiteling en vervolgens op Nederlands.

📱 Schakel op je telefoon de ondertiteling in door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te klikken en klik vervolgens op Ondertiteling.

Ten slotte nodigen we je uit om zowel je voortgang als resultaat op Instagram te delen met @santapazienzia en @katiayarns met de hashtag #SaonaSP. Verwelkom de zomer met een 100% YOU granny square jurk!