Aan de slag voor Halloween: naai een monsterkussen met geluid

Hallo, ik ben Ekaterina en op mijn blog Diyctators.com deel ik eenvoudige en praktische naaipatronen. Ik hou vooral van het naaien van speelse kinderkleding. Mijn twee zonen zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Hun fantasie brengt me op buitengewone ideeën. Ik ben verliefd geworden op de moderne en kindvriendelijke printjes van Katia Fabrics. Ik heb al een paar schattige babyaccessoires en een jas met capuchon voor mijn zoon genaaid met de Prehistoric Dinos collectie. Zodra de Halloween-collectie uitkwam, wist ik dat ik een monsterkussen wilde maken. Voor een extra enge factor heb ik een muziekdoosje in het kussen gedaan. Dit brengt het monsterkussen echt tot leven! Muziekdoosjes kan je eenvoudig online bestellen. Tip: dezelfde muziekdoosjes vind je in oude poppen en knuffels. Vraag vrienden en familieleden hun oude speelgoed even te checken of probeer het op een rommelmarkt. Lees gauw verder en leer je eigen monsterkussen naaien!

DIYctatorsMonsterkissen Halloween - leer een monsterkussen naaien

Materialen

Voor die enge kleine monster heb je nodig:

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Leer een monsterkussen naaien

Eerst moet je het plakvlies aan de linkerkant van de monsteronderdelen opstrijken. Dit maakt het kussen robuuster en de volgende stappen eenvoudiger. Knip vervolgens langs de stippellijn. 

Halloween - leer een monsterkussen naaien Plak wattine aan de linkerkant van de twee onderdelen en naai de randen dicht met een eenvoudige steek.
Knip het deel dat uitsteekt af. Gooi de restjes niet weg, je hebt ze zo nog nodig.

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Het muziekdoosje bestaat uit een plastic luidspreker en twee kabels. Dit is de opname- en afspeelknop.
Bevestig het muziekdoosje aan de achterkant van het kussen. Leg de overgebleven stukken op de luidsprekers om deze plek een beetje zachter te maken. Plaats de twee kabels in de armen van het monster. Dit maakt het gemakkelijker voor kinderen om te spelen met de Record en Play knoppen.

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Zet de kabels en het muziekdoosje met een paar steekjes vast zodat niets weg kan glijden.

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Leg de twee monsteronderdelen met de goede kant op elkaar. Speld ze op elkaar en naai de randen rondom het kussen vast met 1 cm naadtoeslag. Laat een opening van 10 cm vrij. Keer het kussen voorzichtig door deze opening binnenstebuiten. 

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Naai de opening dicht.

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Taddaaaahhhh!!

Halloween - leer een monsterkussen naaien

Katia Fabrics

Alles wat je nodig hebt om dit monsterkussen te maken vind je in ons online verkoopplatform KatiaShop.

%d bloggers liken dit: