3 kleurencombinaties waarmee je je volgende Merino-trui kan breien: strepen, jacquard en granny squares

18 oktober, 2019

Vind je het lastig om kleuren samen te stellen bij haak- en breiprojecten? Wij helpen je op weg met 3 kleurencombinaties die je kan maken met ons brede assortiment van Merino garens, zoals Katia Merino 100%, Basic Merino, Merino Aran en Merino Sport. In deze blogpost stellen we de volgende 3 kleurentrends voor: crème en blauw groen, beige en rood, of grijs met violet en lila. Kies jouw favoriete kleurencombinatie en ga aan de slag!

3 kleurencombinaties haken en breien trui met merino aran garen

3 kleurencombinaties

Om je op weg te helpen en inspireren, delen we dit gratis breipatroon. Deze trui met geometrische motieven is gemaakt met de jacquard techniek en is beschikbaar in 3 verschillende kleurencombinaties. Deze kleurencombinaties kan je tevens toepassen op andere projecten, zoals truien met Nordic jacquard, strepen en granny squares. Gebruik onze kleurencombinaties of creëer je eigen kleurenpalet.

3 kleurencombinaties haken en breien trui met merino aran garen

3 kleurencombinaties haken en breien trui met merino aran garen

Merino garens

Merino is een van de meest populaire en beste wolvezels ter wereld. Het is zacht en beschermt ons tegen zowel de kou als hitte. Bij Katia vind je een grote collectie garens met merino, zoals Katia Merino 100%, Basic Merino, Merino Aran en Merino Sport. Al deze garens hebben een gevarieerde kleurenpalet van natuurlijke kleuren tot pasteltinten. Ontdek de veelzijdigheid van onze garens en haak of brei truien met strepen, granny squares of Nordic Fair Isle in modieuze kleurencombinaties.

Trui haken en breien met merino aran

Strepen

Er is een enorm assortiment effen kleuren beschikbaar bij Katia. Hiermee kan je een oneindig aantal kleurencombinaties haken of breien. Combineer bijvoorbeeld turkoois, groen, violette en mauve strepen om deze lange poncho in Merino Aran te maken.

kleurenwiel

Granny squares

Wat ook erg leuk is, is het haken van granny squares in verschillende kleuren. Zoals deze Basic Merino trui gehaakt in herfstkleuren. 

trui met merino aran garen

Nordic style patterns

Tot slot delen we een trui met Scandinavisch design gemaakt met Merino Aran. De must-have van dit seizoen! Speel met oneindig veel kleurencombinaties. De trui valt op met zijn grote ronde hals in traditioneel jacquard.

trui met merino aran garen

Tips voor het maken van kleurencombinaties

Soms kan het lastig zijn een mooie kleurencombinatie te maken. Daarom hebben we een paar tips voor het creëren van het perfecte kleurenpalet. De eenvoudigste methode is zelf een ombré-effect of verloop te creëren door verschillende tonen van dezelfde kleur te combineren.

trui met merino aran garen

De tweede methode is om neutrale tonen zoals grijs, beige, wit of zwart als hoofdkleur gebruiken en te combineren met andere kleuren

3 kleurencombinaties haken en breien trui met merino aran garen

Tot slot kan je nog het kleurenwiel gebruiken om complementaire kleuren te combineren, zoals blauw en oranje. Zorg ervoor dat je dezelfde kleurintensiteit behoudt. 

3 kleurencombinaties haken en breien - kleurenwiel

3 kleurencombinaties haken en breien trui met merino aran garen

Nieuw! Gratis bezorging in de winkel

Zoals je weet, kan je via katia.com al je favoriete garens en stoffen bestellen* in de kleuren die je nodig hebt. De bestellingen worden doorgestuurd door lokale wolwinkels en bij je thuis afgeleverd. Goed nieuws: vanaf nu is het ook mogelijk de bestelling bij je lokale wolwinkel op te halen, zodat je geen verzendkosten betaalt. Jij kiest!

We raden je aan de video met Nederlandse ondertiteling te kijken. Of klik hier voor de Nederlandse video.

*Katia Shop is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje (schiereiland en Balearen), Mexico, Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België.