Zomervakantie = tijd om te haken! Download 7 gratis haakpatronen voor de zomer en verveel je geen moment

In de zomervakantie hebben we weer volop tijd om te haken. Geniet van je vrije dagen met deze 7 gratis haakpatronen voor de zomer. Want vakanties zijn er om te ontspannen én te haken! Haak bikini’s, topjes, tassen en sjaals/omslagdoeken. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar kleurrijke Katia bollen. Deze 7 projecten worden gemaakt met Summer Comfort, Fair Cotton, EKOS, Belvedere, Harmonia, Fair Cotton Craft 175 en Cotton-Cashmere Degradé. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, bekijk dan onze gratis haakpatronen en kies je volgende project!

7 gratis haakpatronen voor de zomer (gratis download)

7 gratis haakpatronen voor de zomer

1. Summer Comfort gestreepte bikini

Draag deze zomer met trots een zelfgehaakte bikini. Download het patroon en haak dit leuke bikinibroekje en bandeau bikinitopje. Je kunt de bovenkant dragen als een band of gerimpeld in het midden met dunne schouderbandjes. Summer Comfort heeft een antibacteriële behandeling ondergaan en heeft de juiste elasticiteit zodat de bikini altijd op zijn plaats blijft zitten.

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte bikini

2. Fair Cotton topje

Download dit patroon en haak een prachtig topje met schouderbanden met een motief van bloemen, ajourwerk en een boord in picotsteek. Het perfecte project voor de zomer waarvoor je slechts 4 of 5 bollen Fair Cotton nodig hebt!

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakt topje

3. Gehaakte EKOS tas met korte hengsels

Als je op zoek bent naar gehaakte tassen die bij elke outfit passen en perfect zijn voor je dagelijkse leven, download dan dit gratis haakpatroon en gebruik je twee favoriete Katia EKOS bollen. We raden aan om een neutrale kleur voor de basis en de hengsels te gebruiken. Zo leg je de nadruk op de hoofdkleur van dit mooie accessoire. Kies je kleuren, pak je haaknaald en begin met het haken van je nieuwe tas!

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte tas

Gehaakte zomersjaals en omslagdoeken

4. Belvedere Granny Square Omslagdoek

Haak een omslagdoek met het eenvoudige patroon dat gratis verkrijgbaar is als pdf. Ontdek de prachtige kleuren van Katia Belvedere. Haal voor deze zomer het klassieke haakpatroon weer tevoorschijn en geef er een chique touch aan met de subtiele glans van het Belvedere garen.

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte omslagdoek

5. Harmonia oversized omslagdoek

Spectaculaire driehoekige omslagdoek die je haakt met 2 bollen Harmonia. Volg dit gratis haakpatroon om te genieten van een hypnotiserend motief in ajourwerk dat versterkt wordt door de verleidelijke kleuren van Harmonia.

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte omslagdoek

6. Fair Cotton Craft 175 omslagdoek

Met slechts 1 bol Fair Cotton Craft 175 haak je deze driehoekige omslagdoek. Geniet van hoe het biologische katoen op de huid voelt en laat de mooie kleurverlopen deze zomer zien dankzij dit gratis haakpatroon.

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte omslagdoek

7. Cotton-Cashmere Degradé omslagdoek

Download dit eenvoudige haakpatroon en haak een kleurrijke omslagdoek met slechts een bol Cotton-Cashmere Degradé. Volg de grafiek en haak een structuur van kleine ruiten in ajoursteek. 

7 gratis haakpatronen voor de zomer - gehaakte omslagdoek